Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Počinje nova sezona Power Up! takmičenja za startap kompanije

U organizaciji kompanije InnoEnergy, od prvog marta počinje prijavljivanje za PowerUp! – četvrto izdanje najvećeg takmičenja za startap kompanije koje rade u oblasti održive energije u Centralnoj Evropi. Ovo takmičenje za njih predstavlja odličnu priliku za razvoj poslovanja i uspostavljanje prisustva na međunarodnom tržištu. Takmičenje je otvoreno i za startap kompanije iz Srbije.

 

slika 1

 

Pored finansijskih nagrada, pobednike takmičenja očekuje šansa da učestvuju u prestižnom Highway® programu kompanije InnoEnergy, koji ideje i dizajne pretvara u tržišnu realnost. Ovaj program nudi finansiranje preduzetnika početnika do iznosa od 150 hiljada evra i raznovrsnu podršku u oblasti razvoja i zaštite proizvoda, timbildinga, pristupa međunarodnim kupcima i spoljnim izvorima finansiranja.

Jakub Miler, direktor kompanije InnoEnergy za Centralnu Evropu, objašnjava da najvažniji faktor koji izdvaja PowerUp! među ostalim takmičenjima nije samo veliko iskustvo organizatora, već njihov poslovni pristup:

Organizator naglašava da su na energetskom tržištu naročito tražena rešenja za mobilnost, sajber bezbednost, kao i rešenja za skladištenje energije. Raspon interesovanja obuhvata tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih materija, kao i one koje se bore protiv smoga.

Pobednik prethodnog izdanja takmičenja bila je mađarska startap kompanija, HeatVentors, koja je predstavila inovativan način skladištenja toplotne energije, koji zahteva 90 odsto manje prostora i omogućava uštedu od 20 do 40 odsto energije.

Angažovanje startap zajednice je suštinski korak ka postizanju jednog od glavnih ciljeva naše strategije do 2030: postati prvi izbor kupaca. Verujemo da će partnerstvo sa kompanijom InnoEnergy pomoći da postanemo vitalni deo evropskog inovacionog ekosistema i radujemo se radu na budućim projektima – kaže Žolt Vinkler (Zsolt Winkler), šef Otvorenog centra za inovacije MOL Grupe, partnera prošlogodišnjeg  takmičenja.

Velikom finalu PowerUp! takmičenja u Pragu i više od deset finala na nivou država prethodiće jedinstvene radionice sa najboljim evropskim poslovnim mentorima, koje pružaju mogućnost verifikacije poslovnog modela učesnika i usavršavaju njihove prezentacione veštine.

Da biste učestvovali na takmičenju, potrebno je da imate prototip proizvoda, da okupite tim i popunite obrazac koji je dostupan na sajtu takmičenja, www.powerup.innoenergy.com, najkasnije do 15. aprila.

 

Leave a Reply

*
© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela