Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Nova serija premijum UHD televizora – LG

Kompanija LG Electronics predstavila je prve modele svoje nove serije premijum ULTRA HD televizora sa ColorPrime tehnologijom. Uz slogan „Sve boje će oživeti”, modeli iz nove serije donose poboljšano korisničko iskustvo, vodeću tehnologiju, sofisticiran dizajn i mnoštvo korisnih funkcija. Prvi model sa kojima će se potrošači susresti je UF950V u varijantama sa dijagonalom od 55 i od 65 inča.

 

 

LG PRIME UHD UF950V_Fotografija 5

 

 

„Verujemo da će serija televizora UF950V učvrstiti LG brend kao sinonim za odličnu sliku, elegantan dizajn i prilagodljive opcije. Nastavićemo da unapređivanjem inovativnih tehnologija osnažujemo lidersku poziciju na globalnom tržištu vrhunskih televizora i pružimo najbolje moguće 4K iskustvo”, rekao je In-kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

 

Ovi televizori su opremljeni unapređenim inovacijama kompanije LG koje garantuju odličan kvalitet slike i bioskopsko iskustvo kod kuće. ColorPrime tehnologija povećava opseg boja koje se mogu videti na ekranu i koristi potpun spektar kako bi prenela intenzitet i dubinu svake nijanse za što verniji prikaz. Tehnologija ULTRA Luminance neprekidnom analizom najsvetlijih i najtamnijih delova slike poboljšava prošireni opseg osvetljenja i postiže bolji kontrast. Jasne detalje iz svakog ugla gledanja obezbeđuje 4K IPS ekran, dok Prime Mastering Engine optimizuje podešavanja televizora za vrhunski kvalitet slike.

 

Sofisticiran, ali i kompaktan dizajn čine da ovi televizori izgledaju sjajno čak i kada ih ne koristite. ULTRA Slim kućište sa izrazito uskim okvirom tanko je samo 8,5 mm kod modela od 65 inča, odnosno 7,9 mm kod modela od 55 inča. Stalak Auditorium Stand, pored toga što doprinosi elegantnom izgledu uređaja, služi i za odbijanje i centralizaciju zvuka.

 

Kada je ozvučenje u pitanju, partner kompanije LG je i ovoga puta čuvena firma Harman/Kardon koja je zaslužna za 4.2Ch zvučnike od 60W i ULTRA Surround tehnologiju. Prednji zvučnik usmerava zvuk direktno prema gledaocu i čini audio doživljaj autentičnijim, dok Smart Sound režim automatski bira najbolja podešavanja sa ciljem optimizacije jasnoće zvuka.

 

Televizor pokreće korisnički interfejs webOS 2.0 Smart TV koji je još jednostavniji i intuitivniji za upotrebu od prve verzije ovog sistema. Među brojim opcijama koje nudi je i mogućnost pretraživanja i dodavanja omiljenih kanala meniju bez potrebe za prekidanjem puštenog sadržaja. Takođe, skraćeno je vreme potrebno za pokretanje operativnog sistema i učitavanje sadržaja.

 

Model 65UF950V dostupan je na tržištu Srbije po ceni od 589.999 dinara, dok je model sa kraćom dijagonalom ekrana, 55UF950V, dostupan po ceni od 403.999 dinara.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela