Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Na beogradskoj Grafimi modnim defileom predstavljena budućnost štampe

Na Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima 2023, juče je modnim defileom predstavljena kolekcija održive mode koja je nastala saradnjom brendova Epson i Martini Vesto, proslavljenog dizajnera Boška Jakovljevića. Događaju su prisustvovali predstavnici medija i modni dizajneri koji su se uverili kako izgleda budućnost štampe, ali i na koje sve načine inovativne tehnologije menjaju brojne industrije, pa i modnu.

Svi komadi koje je Boško dizajnirao izrađeni su od materijala koji su štampani u Srbiji, koristeći visokokvalitetnu Epson tehnologiju za sublimacionu štampu. Ova inovativna tehnologija omogućava štampanje na tekstilu bez upotrebe vode i hemikalija, čime se značajno smanjuje ekološki otisak proizvodnje odeće, zadržavajući preciznost i visok kvalitet tekstila. Osim odeće, Boško je dao novi pečat i modnim dodacima, stvarajući unikatne rančeve, torbe, tašne i patike sa motivima iz prirode, dajući ovoj kolekciji važnu poruku o značaju životne sredine. Naime, ova kolekcija nije samo modno impresivna, već i podseća na važnost našeg povezivanja sa prirodom i njenim elementima. Dizajner je preneo motive iz prirode i njenih elemenata – vode, kamena, neba i živog sveta – na različite komade odeće. Odela, haljine, sportska oprema i kupaći kostimi postali su platna na kojima priroda oživljava u obliku jedinstvenih dezena i boja.

Izvor: EPSON

Pored modne kolekcije, kompanija Epson u okviru svog štanda na sajmu predstavila je svoje napredne tehnologije. Na primer, Epson SureColor seriju štampača koja je sinonim za preciznost. Bez obzira na to šta štampate, od reklamnih materijala do umetničkih dela, svaki detalj je reprodukovan sa izvanrednom tačnošću zahvaljujući čemu su boje žive, a kontrasti su impresivni, čineći svaki otisak istinskim remek-delom.

Epsonovi štampači među kojima se ističu modeli za sublimacionu štampu sa mogućnostima štampe u neon boju na predstavljenom modelu Sure Color 9400H, kao i zanimljiv i atraktivan uređaj za štampu koja je postojana i u potpunosti otporna na grebanje i druge spoljašnje uticaje – model Sure Color R5010 sa mastilom na bazi smole donosi velike mogućnostiza štampu na različitim materijalima. Ovog puta uživo smo štampali materijale na eko-koži koju će u narednom periodu činiti deo nove Martini Vesto kolekcije. 

Serija CW-C4000E donosi visokokvalitetnu štampu, čineći ga praktičnim izborom za male proizvodnje i preduzetnike koji žele proširiti svoju ponudu personalizovanih proizvoda. Tu je i SureColor SC-F100, kompaktni štampač, koji omogućava rekreativcima i manjim preduzetnicima da lako stvaraju personalizovane proizvode, kao što su majice sa sopstvenim dizajnom i to po vrlo pristupačnim cenama.

DTG/DTF modeli F2200 i F3000 tu su za direktnu štampu na tekstilu idealni za brzo brendiranje majica, dukserica i sličnih odevnih predmeta.

U drugom delu štanda posetioci su mogli da vide repliku kompletno opremljenog foto studija i upoznaju se sa modelima koji su idealni za ovakve proizvodnje, poput modela SureLab D3000, kao i da se uvere u jednostavnost procesa izrade personalizovanih foto albuma, foto book-ova i notesa od najmanjih do velikih formata. Pored toga prikazana su rešenja za štampu nalepnica i etiketa Color Works 4000E koji je izuzetno praktičan izbor za male proizvodnje i preduzetnike koji žele da na adekvatan način označe svoje proizvode.

Isti model je zanimljiv po tome što se uz pomoć njega mogu brendirati ambalaže poput flaša, limenki, tegli što ga čini idealnim za male proizvođače. Pored ovog modela, modeli SureColor F100 i F500 omogućuju svima koje žele da prošire svoju ponudu proizvoda na sektor promotivne robe štampanje personalizovanih proizvoda naročito u uslovima ograničenog prostora. Za rekreativce, kraftere i male preduzetnike prikazani su kompaktni, a moćni štampači koji su namenjeni za štampanje promotivnih proizvoda i poklona kao što su šolje ili podloge za miša, uz jednostavan proces izrade i uz male troškove. Ove tehnogije su korisne za raznoliku publiku uključujući preduzetnike, male brendove, ali i korisnike iz industrije.

Grafička industrija je dinamična i zahteva visok kvalitet štampe, brzinu i ekološku odgovornost. Epson štampači postavljaju standarde tehnolgije štampanja i predstavljaju dobra rešenja za kompanije koje idu u korak sa tehnologijama budućnosti. Na sajmu Grafima 2023 koji je održan u period od 9 – 11. oktobra u Hali 4 Beogradskog sajma imali su priliku da se lično uvere u snagu inovacija i istraže mogućnosti koje nude.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela