Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Ljubav u doba pametnih telefona – jedna trećina Srba koristi aplikacije za upoznavanje

Često želimo da našu vezu “začinimo“ ili produbimo uz pomoć pametnih telefona. Takođe, aplikacije za upoznavanje postaju sve popularnije. Međutim, kako je pokazalo istraživanje koje je sproveo Huawei, samo 1 od 10 ispitanika je upoznao svog trenutnog partnera preko istih.

 

Huawei_POZIOM_HD_144_MATELITE

 

Dobro staro romantično ljubavno pismo je zvanično umrlo, pokazuje najnovija studija koju je sproveo Huawei, proizvođač uređaja Mate 10 lite. Istraživanjem koje je spovedeno sa agencijom IPSOS prikupljeni su podaci iz 12 zemalja, uključujući i Srbiju, kako bi se potvrdilo koliko su mobilni telefoni značajni za jačanje odnosa.

Krenimo iz početka – šta biste uradili kada upoznate nekoga ko vam se dopada? Najverovatnije ćete poželeti  da održite kontakt. 71% građana Srbije, u tom slučaju, odluči se na razmenu broja telefona, kako bi se bolje upoznali a njih 50% se odluči na povezivanje putem društvenih mreža radi daljeg upoznavanja.

Digitalni svet se nesumnjivo pretvorio u snažnu silu koja menja način na koji volimo, i koga volimo. 26% ispitanika u Srbiji koristi aplikacije za upoznavanje potencijalnih partnera, međutim, svega 7% njih je na ovaj način pronašlo svog trenutnog partnera. Aplikacije za upoznavanje definitivno služe svojoj svrsi, menjajući naš odnos prema stvarnoj i “online” komunikaciji.

Naši telefoni vibriraju prilikom primanja poruka, pulsiraju obaveštenjima koja nas čine dirnutim, voljenim i poželjnim. Zato i nije čudno što čak 89% Srba vidi poruke kao najbolji način otpočinjanja i veze. Uzbudljiv osećaj isčekanja ljubavnog pisma zamenjen je jednostavnim obaveštenjem o poruci koje nam stigne u pola noći. Pozivi su premostili jaz između realnog vremena i vremena čekanja, povezujući nas uvek i svuda. 60% stanovnika Srbije smatra da ukoliko ste u vezi na daljinu, najbolji  način za odražavanje ovakve veze jesu upravo dugi telefonski razgovori, dok 76% smatra da je flertovanje preko tekstualnih  poruka ili aplikacija za razmenu poruka, najbolji lek za održavanje strasti među partnerima.

Kako je pokazalo Huawei istrazivanje, poljubac za laku noć ne znači da je vaš sastanak završen. Naprotiv, nastavlja se na telefonima. Čak 70% Srba flertuje putem poruka, a 29% je priznalo da šalje provokativne fotografije putem mobilnih telefona.

Tehnologija je zasigurno iz korena promenila naše živote. Od besplatnih poruka do aplikacija za upoznavanje, pametni telefoni utiču na dinamiku izgradnje našeg ljubavnog života. Danas je teško reći da put do nečijeg srca vodi preko stomaka. Očigledno, to je preko mobilnog telefona.

Mate 10 lite – kombinacija neverovatnih perfomansi i snage

Ovaj pametni telefon kompanije Huawei  sadrži prednju i zadnju kameru sa dvostrukim sočivima, dizajnirane tako da odgovore na izazov bilo kog selfija, slike ili društvene mreže koja je bitna današnjim dinamičnim korisnicima. Elegantni dizajn telefona Huawei Mate 10 lite počinje sa prelepim FullView ekranom i neprimetno se spaja sa blagim, zaobljenim ivicama jednodelnog kućišta izrađenog od industrijskih materijala visokog kvaliteta.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela