Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » LG opčinio posetioce sajma CES spektakularnim izložbama OLED Wave i Fountain

LG Electronics (LG), svetski lider na polju OLED displej tehnologije, nastavio je poznatu tradiciju sajma CES spektakularnom izložbom LG OLED Wave, koja je posetioce sajma uvela na ogromni štand kompanije.

Sačinjena od niza fleksibilnih OLED ekrana, fantastična instalacija pružila je dramatičnu demonstraciju nenadmašnog kvaliteta slike LG OLED-a i njegove sposobnosti da poprimi jedinstvene oblike. Posetioci štanda kompanije LG na sajmu CES 2020 takođe su imali priliku da dožive zadivljujući The Fountain „hero zone“ prostor na štandu, odnosno pokretni performans izveden uz pomoć rollable displeja LG SIGNATURE OLED TV R (modela 65RX). Impresivne OLED instalacije dokaz su liderske pozicije kompanije na polju tehnologije i njene moći da inovira i oduševljava.

 

LG OLED Wave_1

 

LG OLED predstavlja najnapredniju displej tehnologiju na svetu i pruža zapanjujuće slike sa apsolutnim crnim bojama i neverovatnim kontrastom iz svakog ugla gledanja. Samoosvetljujući pikseli, koji mogu da se pojedinačno pale i gase, doprinose tome da slike izgledaju neverovatno realistično. Bez potrebe za pozadinskim osvetljenjem, LG OLED displeji su izuzetno lagani i tanki, čime omogućavaju da se televizori postave tik uz zid, ili dovoljnu fleksibilnost da se urolaju poput postera.

Ogromni i impresivni LG OLED Wave činilo je 200 LG OLED ekrana za digitalno oglašavanje od 55 inča (128 konveksna i konkavna i 72 ravna) sa reflektujućom površinom. Sa dimenzijama 6 metara (20 stopa) visine i 25 metara (82 stope) širine, instalacija je posetiocima sajma CES omogućila svojevrsno istraživačko putovanje koje ostavlja bez daha, prikazujući lepotu prirode na dosad neviđen način. Od sirove snage okeana do pojave Aurora Borealis na severnom nebu, LG OLED Wave oduševio je slikama i zvukom, čime je publiku približio nekim od najupečatljivijih prirodnih pojava i mesta na Zemlji. Posetioci su čak imali priliku da iskuse šetnju ispod talasa okeana.

The Fountain je posetioce zadivio sinhronizovanim performansom izvedenim uz pomoć 20 revolucionarnih rollable OLED televizora kompanije LG. Izuzetno tanki fleksibilni displeji nude vrhunski kvalitet slike dok se izvlače i uvlače u okviru zabavne koreografije. Rollable LG SIGNATURE OLED TV R jedini je televizor na svetu sa ekranom koji je u stanju da potpuno nestane, i to povlačenjem u elegantno aluminijumsko kućište kad se ne koristi. Futuristički televizor redefiniše prostorni odnos sa okruženjem i predstavlja prekretnicu u istoriji televizora.

Od 2016. godine OLED instalacije kompanije LG su nezaobilazne atrakcije na velikim međunarodnim dešavanjima. Prvu OLED instalaciju kompanije LG na sajmu CES, LG OLED Tunnel iz 2016. godine, karakterisala je struktura u obliku kupole i ona je prikazivala opčinjavajuće scene noćnog neba, čime je kompaniji LG donela nagradu Red Dot za prostornu komunikaciju. Naredne godine, Senses of the Future, umetničko delo velikih dimenzija na bazi svetlosti predstavljeno tokom Nedelje dizajna u Milanu, osvojilo je nagradu Milano Design Award 2017 za najbolju instalaciju, čime je LG postao prva korejska kompanija koja je dobila ovo priznanje, kao i nagradu Red Dot Grand Prix u kategoriji prostorne komunikacije. LG OLED Falls, prikazan na prošlogodišnjem sajmu CES, ponovio je taj uspeh na dodeli nagrade Red Dot Award 2019.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela