Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Konferencija Net@Work 2015: Umetnost povezivanja

MDS Informatički inženjering, jedna od vodećih IT kompanija iz oblasti računarskog inžinjeringa u Srbiji i regionu, uz podršku globalnog lidera kompanije Cisco je na konferenciji Net@Work 2015 predstavila nova znanja i trendove u oblasti mrežnog inžinjeringa. Konferenciji je prisustvalo preko 300 učesnika i veliki broj predavača iz zemlje i okruženja, kao i brojni gosti i poznavaoci mrežnih sistema.

Ovogodišnja MDS Net@Work 2015 konferencija bila je posvećena Enterprise rešenjima i kombinaciji različitih tehnologija u obasti security-ja, kolaboracije, data centara… Predavači su predstavili najrazličitija mrežna rešenja koja će se uskoro naći u primeni, kao i najsavremenije bezbedonosne sisteme. Prisutnima je približena nova arhitektura sistema zaštite koja je slojevita i orijentisana na otkrivanje pretnji direktno na mreži, a velika pažnja bila je usmerena i na kompletnu analitiku mrežnog sadržaja sa akcentom na FirePower sigurnosna rešenja za otkrivanje malicioznog softvera (AMP – Advanced Malware Protection).

 

MDS konferencija

 

Posetioci MDS Net@Work 2015 konferencije imali su priliku da se upoznaju i sa novim tehnologijama koje će značajno poboljšati rad zaposlenih koji servisima pristupaju od kuće, dok je posebno interesovanje gostiju izazvala prezentacija o Data centrima i najnovijim rešenjima iz ove oblasti. Govorilo se i o Cloud-u, ali i o vrstama Cloud usluga koje će u najskorijoj budućnosti biti ponuđene korisnicima.

“Zadovoljstvo nam je da nastavljamo tradiciju održavanja skupova za korisnike, gde je MDS Net@Work 2015 samo jedan u nizu, koji realizujemo uz pomoć jednog od naših najznačajnijih partnera, kompanije Cisco. Trudimo se da iz godine u godinu razmenjujemo što više informacija sa našim korisnicima o trendovima koji nas očekuju u narednom periodu i najnovijim Cisco-vim rešenjima koja predstavljaju odgovor na nove izazove”, izjavio je Slaviša Čapkunović, direktor prodaje MDS-a. “Ove godine, naglasak je bio na Enterprise rešenjima i kombinaciji različitih tehnologija u obasti security-ja, kolaboracije, data centara… Ono što smatramo posebno značajnim je razvoj sopstvenih softverskih rešenja MDS-a, razvijenih na Cloud infrastrukturi, kao i u segmentu kolaboracije (VoIP). Naravno, sve teme na konferenciji su bile koncipirane na osnovu potreba korisnika iskazanog na domaćem tržištu, a imaju za cilj povećanje bezbednosti podataka, smanjivanja troškova, povećavanja profita i ne manje značajno, olakšavanje svakodnevnog poslovanja”, dodao je gospodin Čapkunović.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela