Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kompanija Wiko donirala uređaje fondaciji SOS Dečija sela Srbija

Wiko je francusko-azijska kompanija bazirana u Marseju, koja proizvodi mobilne telefone već punih 9 godina, i na evropskom tržištu je veoma ozbiljan igrač. Kompanija ističe da želi da bude što je bliže svojim korisnicima, i da im je misija  – demokratizacija tehnologije. To bi značilo da za pristojnu sumu novca možete dobiti telefon odličnog kvaliteta i performansi. Ali ovo nije priča o tome.

Ovo je priča o trenutnoj  situaciji u Srbiji, gde preko 6.000 dece živi bez roditeljskog staranja, te važan posao organizacije SOS Decija sela nažalost nikada ne prestaje. Nebrojeno je porodica u riziku da ostanu bez dece kao i mladih koji žive na ivici egzistencije, bez nade za bolji život. Ova organizacija može da nastavi rad samo uz pomoć ljudi i kompanija velikog srca, tako da im svaki vid podrške zaista puno znači.

Kompanija Wiko je, u želji da doprinese zajednici u kojoj posluje, kontaktirala predstavnike SOS Dečija sela i zajedno su došli do zaključka da se mladi kao i ugrožene porodice mogu dodatno osnažiti pomoću novih tehnologija, te do dogovora da ova kompanija donira 15 pametnih telefona u vrednosti od više od 280,000 RSD. 

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U organizaciji SOS Dečija sela, sav njihov rad usmeren je ka tome da svako dete živi u domu punom ljubavi i ostvari svoj pun potencijal. Već godinama pružaju topli dom deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu u Kraljevu, ali razvijaju i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život velikom broju dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a takođe pomažu i mladima na putu ka zaposlenju i stabilnom, ispunjenom životu.  

 

wiko 2

 

U Srbiji, od osnivanja u 2004.godini, pomogli su hiljade dece i porodica kroz sledeće programe:

  • SOS Dečije selo u Kraljevu, sa  Zajednicom mladih i programom Polu-samostalnog života

SOS Dečije selo Kraljevo predstavlja jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja, koji deci pruža mogućnost da odrastaju u porodičnom okruženju, u hraniteljskim SOS porodicama. Trenutno zbrinuto 96 dece.

  • Programi podrške porodicama u riziku da ostanu bez svoje dece u Nišu, Obrenovcu i Beogradu

U poslednjih šest godina, pomogli su da skoro 1,800 dece ostane u svojim porodicama, sa svojim biološkim roditeljima, kroz direktan, individualan rad sa više od 700 porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu. Porodice sa kojima rade dobijaju podršku u razvijanju roditeljskih veština, ekonomskom osnaživanju i integraciji u društvenu zajednicu.

  • Program ekonomskog osnaživanja mladih koji su odrasli bez roditelja, centar “Jaki Mladi”

Preko 360 mladih koji su odrasli u domovima, hraniteljskim porodicama i porodicama u riziku, koriste usluge ovog centra u Beogradu od 2016. godine.

 

SOS dečija sela Srbija su deo internacionalne organizacije SOS Dečija sela koja postoji od 1949. god. i pomaže deci širom sveta da žive bolje i srećnije živote, trenutno u 136 zemalja.

Kompanija Wiko poziva sve one koji su u mogućnosti da slede ovaj primer i pomognu opstanak i funkcionisanje ove ideje i fondacije.

 

 

 

 

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela