Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kingston prodaje HyperX gaming diviziju HP-u

Kingston Technology Europe Co LLP, produžnica Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i uređenjima, postigla je definitivni dogovor sa HP Inc. o prodaji svoje HyperX gaming divizije. Ova akvizicija podržava HP-ovu strategiju da podstakne rast u okviru Personal Systems tržišta, u okviru koga video-igre i periferna oprema predstavljaju značajne segmente. HyperX linija proizvoda obuhvata čitav niz perifernih uređaja za video-igre, uključujući slušalice, tastature, miševe, podloge za miša, USB mikrofone i dodatke za konzole.

 

KT logo_blac panel

 

„HyperX je lider u perifernim uređajima u čiju tehnologiji imeju poverenje gejmeri širom sveta i oduševljeni smo što možemo poželeti dobrodošlicu njihovom izvanrednom tim u HP porodici“, rekao je Enrique Lores, predsednik i izvršni direktor HP Inc. „Nastavljamo da unapređujemo našu lidersku poziciju u Personal Systems segmentu, modernizacijom računarskih iskustava i proširivanjem na susedne slične segmente tržišta. Vidimo značajne mogućnosti na velikom i rastućem perifernom tržištu, a dodavanje HyperX-a našem portfoliju pokrenuće nove inovacije i rast za naše poslovanje.“

PC gaming i dalje je jedno od najpopularnijih tržišta video-igara, uz predviđanja da će industrija hardvera za računare vredeti 70 milijardi dolara do 2023. Očekuje se da će globalno tržište perifernih uređaja porasti na vrednost od 12,2 milijardi dolara do 2024. godine, a periferne jedinice za igranje predstavljaju nesrazmeran udeo u ovom rastu.

„HyperX proizvodi su dizajnirani da odgovore na najrigoroznije zahteve svih igrača, pružajući im pobedničku prednost i pomažući im da ostanu u vrhu svoje igre“, rekao je John Tu, suosnivač i izvršni direktor Kingstona. „Obe naše kompanije napreduju zato što se fokusiramo na svoje zaposlene i delimo iste osnovne vrednosti i kulturu. David Sun (suosnivač i generalni direktor) i ja smo sagledali mogućnosti za HyperX poslovanje i njegove zaposlene i obojica smo shvatili da ova promena donosi svetliju budućnost HyperX-a.“

HP je poslednjih godina napravio veliki i rastući globalni gaming portfolio na čelu sa svojim brendom OMEN i ekosistemom svetske klase hardvera, softvera, sadržaja i usluga. Kompanija nastavlja da napreduje u ovom segmentu sa moćnim uređajima poput prenosnog računara OMEN 15 i prenosnog računara HP Pavilion Gaming 16. Pored uređaja, HP pokreće softverske inovacije pomoću OMEN Gaming Hub-a – jedinstvene destinacije za povezivanje igrača, prilagođavanje njihovih potreba i istraživanje mogućnosti hardvera i igara. Dodavanje HyperX-a u širi HP-ov gaming ekosistem pružiće nova inovativna iskustva u svemu onome što igrači vide, čuju i dodirnu.

Prema dogovorenim uslovima, HP će platiti 425 miliona dolara, podložno uobičajenom obrtnom kapitalu i drugim prilagođavanjima, kako bi postao vlasnik HyperX portfolio gaming periferija. Kingston će zadržati DRAM, flash i SSD proizvode za igrače i entuzijaste. Očekuje se da će akvizicija akreditovati HP na ne-GAAP osnovi u prvoj punoj godini nakon zatvaranja. Transakcija se očekuje da bude zatvorena u drugom kvartalu kalendarske 2021, u zavisnosti od regulatorne revizije i drugih uobičajenih uslova transakcije.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela