Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Kako da efikasno digitalizujete poslovanje? Rapid Move je rešenje!

Sa pojavom globalizacije poslovni procesi postali su složeniji, a aktivnosti brojnije. U takvim okolnostima, finansijsko izveštavanje je veliki izazov. Pravljenje tabela u Excel-u oduzima mnogo vremena, dolazi do propusta i kašnjenja u obradi velike količine podataka. Rezultat ovakvog stanja je nemogućnost pravovremenog donošenja odluka jer menadžment sa zakašnjenjm dobija podatke o stanju kompanije, cash flow-u i drugim parametrima poslovanja.

Kako bi menadžeri dobili relevantne informacije za odlučivanje, ponekad je potrebno upotrebiti i nekoliko softvera. Međutim, uvođenje nove tehnologije za kompaniju predstavlja izazov jer je potrebno obezbediti brzu implementaciju rešenja, a istovremeno pojednostaviti procese.

Jedno od rešenja kojima su firme do sada pribegavale je kupovina softvera. Međutim, takva odluka je nametala potrebu za primenom jačih servera i korišćenjem nove infrastrukture koju je trebalo poručiti, instalirati, podesiti, integrisati, a kasnije i održavati. Rešavanje problema na opisani način je bilo rizično, a zahtevalo je značajno investiranje vremena i novca.

Kako bi domaćim firmama obezbedila primenu savremenih tehnoloških rešenja bez potrebe za velikim ulaganjima, kompanija COMING je u saradnji sa svojim partnerima omogućila implementaciju Rapid Move rešenja.

 

image006

 

Šta je Rapid Move rešenje?

U pitanju je SAP S/4HANA platforma u COMING Cloud-u. Složena infrastruktura predstavlja simbiozu najnovijih tehnologija koju čine razne komponente, tehnologije i know-how.

Rešenje čine:

  • serveri, storage, mreža, licence, i dr. za čiju implementaciju su zaduženi inženjeri specijalizovani za svaku od navedenih oblasti;
  • nova tehnologija predstavlja platformu za inovacije (Internet of Things i Big Data);
  • unapređeni model podataka omogućava njihovu kompresiju i brzu obradu;
  • bolji interfejs obezbeđuje jednostavnije korišćenje softvera;
  • analitika – BI u realnom vremenu za brže donošenje odluka;

Zašto Rapid Move?

U uslovima digitalne ekonomije, kompanije imaju velika očekivanja od tehnologije koju koriste. Potrebni su softveri koji omogućavaju digitalnu transformaciju kompanije, a upravo je takav SAP S/4HANA u COMING Cloud-u.Proces digitalizacije zahteva mnogo resursa, skalabilnost i fleksibilnost. Međutim, nova platforma u COMING Cloud-u obezbeđuje generisanje test okruženja za samo jedan dan i brzo kreiranje kopija migracije, a upotrebom različitih alata sve protiče bez većih rizika.

Zašto implementirati novo rešenje?

Platforma SAP S/4HANA predstavlja četvrtu generaciju ERP rešenja. Savremena verzija ima bolji interfejs i novine poput Fiori-ja, a sve to radi na novoj redizajniranoj arhitekturi koja koristi manje resursa (npr. diskovnog prostora) i može obaviti mnogo više operacija za kraće vreme.

Nova tehnologija omogućava 10 puta veću kompresiju podataka čime se ostvaruju uštede prostora za njihovo čuvanje, a održavanje manje infrastrukture je jeftinije.

S/4HANA obezbeđuje 10.000 puta bolju iskorišćenost RAM memorije u odnosu na standardni ERP model. Platforma garantuje praćenje transakcija u realnom vremenu i trenutnu obradu podataka čime se štedi vreme i dobijaju kvalitetnije informacije. Kao posledica navedenih benefita, korisnici savremene tehnologije posluju efikasnije.

Korišćenjem novog rešenja lakše se povezuju ljudi, uređaji i poslovna mreža, što Internet of Things i Big Data koncepte čini dostupnim svim kompanijama. Takođe, savremena platforma olakšava razvoj inovativnih aplikacija za specifične potrebe.

Osim navedenih prednosti novog sistema, razlog za prelazak na S/4HANA rešenje je i činjenica da trenutne verzije SAP sistema neće imati podršku u skorijoj budućnosti.

Kako do novog rešenja?

SAP S/4HANA rešenje moguće je implementirati u COMING Cloud-u. Izborom pomenutog cloud provajdera u Srbiji kompanijama je obezbeđena dostupnost i sigurnost podataka, laka manipulacija sa sistemima, monitoring, skalabilnost i fleksibilnost i na kraju jednostavnost korišćenja sistema.

Upravo zahvaljujući COMING-u, S/4HANA je prvi put primenjena u regionu u kompaniji MSKKikinda.

Tokom konverzije, ispoštovane su sve SAP-ove preporuke, a korišćena metodologija je prilagođena potrebama i specifičnostima MSK-a kao i karakteristikama srpskog tržišta i zakonodavstva.

Zahvaljujući iskustvu COMING-ovih stručnjaka i dobro razrađenom planu projekta, detaljnim testiranjem i simulacijama, tokom konverzije svi poslovni procesi su se odvijali neometano. Kompanija MSK je sve vreme kupcima na vreme isporučivala proizvode, a zaposleni su minimalno angažovani tokom migracije.

Na kraju procesa, MSK je dobio moderan, tehnološki najnapredniji sistem sa HANA in-memory bazom podataka u koju je migrirana kompletna istorija poslovanja. Upotrebom novog rešenja, MSK-u je omogućen potpuni fokus na poslovanje.Ukoliko i Vi želite da primenite najsavremenije rešenje za digitalizaciju kompanije, zakažite konsultacije sa inženjerima COMING-a klikom na link.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela