Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Japanski operater brzih vozova koristi AMD tehnologiju za inspekciju koloseka

AMD je objavio da JR Kyushu Railway Company (JR Kyushu), japanski operater brzih vozova, koristi AMD Kria K26System-on-Module (SOM) za automatizaciju inspekcije koloseka. Ovo rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji zamenjuje tradicionalne metode inspekcije pruge pešice, kreirajući značajnu efikasnost poboljšanjem brzine, troškova i tačnosti inspekcije kako bi se ispunili strogi japanski zahtevi za sigurnost železnice.

Putnički vozovi JR Kyushu rade na ogromnoj teritoriji od više od 2340 km železničkih pruga i putuju brzinom do 420 km/h. Sigurnost je prioritet kompanije broj jedan, koji zahteva marljive inspekcije pruge koja se obavljaju u određenim intervalima.

Da bi povećao efikasnost i tačnost procena, JR Kyushu je odabrao rešenje koje pokreće AMD iz Tokyo Artisan Intelligence (TAI), koje koristi brzu obradu slike i napredne AI mogućnosti za otkrivanje i pregled labavih vijaka i drugih problema sa prugom.

U srcu rešenja za inspekciju koloseka je kutija za računanje veštačkog vida, pričvršćena na kolica koja pregledava koloseke pri brzinama od 20 km/h. Kutija sadrži kameru velike brzine koja koristi Kria K26 SOM baziran na FPGA za pre-i-post obradu podataka i slike, a koja je poboljšana veštačkom inteligencijom. Kria K26 SOM je kompaktna, all-in-one platforma koja integriše prilagođeni AMD Zynq UltraScale+ MPSoC sa DDR memorijom, nepostojanim uređajima za skladištenje, sigurnosnim modulom i aluminijumskim toplotnim raspršivačem.

„Najvažnija korist od AI u ovom slučaju je smanjenje troškova“, rekao je Hiroki Nakahara, suosnivač i izvršni direktor TAI. „Zamena konvencionalne metode provere pruge, dovela je do dramatičnog poboljšanja operativne efikasnosti“

Programibilnost, izdržljivost i ugrađena inteligencija rešenja zasnovanog na AMD Kria SOM takođe ga čine prilagodljivim jedinstvenim i promenljivim uslovima, geografiji i potrebama teritorije JR Kyushua i broja putnika. Budući da su železnice postavljene u prirodnom okruženju, mogućnost ažuriranja Kria SOM-a kako bi odgovarao svakodnevnim promenljivim prirodnim uslovima je kritična i pomaže ulaganjima u budućnost.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela