Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei Mate 10 Pro dobio nagradu ,,Omiljeni pametni telefon godine za 2017″

Mate 10 Pro, najnoviji flegšip telefon kompanije Huawei, revolucionarni uređaj koji donosi mogućnosti veštačke inteligencije u ruke velikog broja potrošača, je dobio nagradu ,,Omiljeni pametni telefon godine za 2017“ od strane dopisnika čuvenog američkog poslovnog časopisa Forbs.

U članku je Huawei Mate 10 dobio pohvale zbog izuzetne računarske moći koju mu omogućava čipset Kirin 970 dizajniran od strane kompanije Huawei, koji je, kako se navodi u članku ,,prosto najmoćniji čipset na Android sistemu“.

 

huawei-mate-10-pro-za-sajt_2

 

Kirin 970 je nova flegšip procesorska jedinica sa ugrađenom sposobnošću za primenu veštačke inteligencije. Ovaj čipset sadrži posebnu jednicu neuronske mreže (NPU) koja omogućava 25 puta bolje performanse nego Cortex A-73 CPU klaster sa četiri jezgra.

,,Ovo priznanje dolazi u posebnom trenutku za kompaniju Huawei. Nalazimo se na korak od revolucije u oblasti pametnih telefona. Prema podacima kompanije za istaživanje IDC, tokom 2016. godine širom sveta je prodato 5,6 puta više pametnih telefona u odnosu na lične računare. Do 2021. godine, više od 60% svetske populacije će posedovati pametni telefon. Tržište postaje sve veće i sve dublje. Zbog toga su nam ovakva priznanja veoma značajna i motivišu nas da nastavimo da se trudimo i stvaramo najbolje moguće proizvode“- izjavio je  Jacky Zhao, direktor Huawei Device za Adriatic regiju.

Pored moćnog čipseta, članak objavljen u ,,Forbsu” je pohvalio Huawei Mate 10 Pro i zbog izuzetno dugog trajanja baterije i kamera, koji su bolji nego u bilo kom konkurentskom uređaju. Pohvale su dobili i mogućnost izbora raznih režima slikanja na telefonu Huawei Mate 10 Pro, kao i EMUI interfejs.

Za svrhe pisanja članka, upoređeni su najnoviji flegšip modeli različitih prozvođača. Test je obuhvatio: Samsung Galaxy Note 8, iPhone X i LG V30.

Priznanje u članku obajvljenom u ,,Forbsu” je značajnije od bilo kog drugog testa koje sprovode mediji. ,,Forbs” je jedan od najuglednijih poslovnih medijskih brendova. Ovaj časopis je poznat po svojim čuvenim poslovnim rangiranjima, uključujući i listu najbogatijih Amerikanaca (“The Forbes 400”), listu svetskih milijardera, kao i najboljih kompanija na svetu (“The Forbes Top 2000”).

Za više indormacija posetite:  http://consumer.huawei.com/en/

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela