Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei je dostigao rast prodaje od 20 procenata tokom 2017. godine

huawei_0

Tokom prošle godine Huawei je proširio svoje prisustvo na 26 evropskih tržišta pametnih telefona, od Stokholma do Atine, uz povećanje od 20% u odnosu na 2016. godinu.

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila svoje poslovne rezultate o prodaji pametnih telefona na tržištima Centralne i Istočne Evrope, kao i Nordijske regije tokom 2017. godine.

– Huawei je ojačao svoj položaj na tržištima Centralne i Istočne Evrope, kao i Nordijske regije za više od 20 procenata – rekao je George Zhangzhe, direktor Huawei Device za Adriatic regiju. Pošto je demonstrirala konstantan rast prodaje, kompanija Huawei Consumer Business Group nastavlja da izražava neprestanu posvećenost inovaciji u istraživanju i razvoju širom sveta, ne bi li kupcima ponudili mobilne uređaje koje žele. – Sigurni smo da će naredna godina, zahvaljujući novim pametnim telefonima koji nude intuitivna i dostupna iskustva našum mušterijama, potvrditi našu posvećenost – dodao je George Zhangzhe

Huawei je zabeležio povećanu potražnju pametnih telefona iz celog spektra ponude, od flegšip modela do jeftinijih uređaja. S ciljem analize promena u mobilnoj industriji i prikupljanja više podataka o potrošačkim trendovima, Huawei je u novembru 2017. godine sponzorisao izveštaj kompanije Internationa Data Corporation (IDC) pod naslovom ,,Mobilna veštačka inteligencija i budućnost inteligentnih uređaja”. Podaci su pokazali da je tokom 2016. godine prodato 5,6 puta više pametnih telefona u odnosu na računare. Prema proceni IDC-a, do 2021. godine više od 60% svetskog stanovništva će posedovati pametni telefon. Ovi podaci se oslikavaju kroz konstantno, značajno povećanje prodaje u kompaniji Huawei Consumer Business Group.

Povećanje se odrazilo i na uzdizanje kompanije Huawei na nivo globalno poznatog brenda. U 2017. godini, Huawei se našao na 49. poziciji BrandZ liste ,,Top 100 najvrednijih globalnih brendova”, na 88. poziciji Forbes liste ,,Najvredniji svetski brendovi” i na 40. poziciji Brand Finance Global liste ,,500 najvrednijih brendova”.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela