Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Huawei Health: Da li ste isprobali opciju Record your sleep?

U današnje vreme, dinamičan raspored i mnoštvo obaveza zahtevaju od nas da često prilagođavamo svoje navike trenutnim prilikama. Sve to se uglavnom odrazi na nedostatak vremena za odmor, a posebno na kvalitet sna. Uz Huawei Health i neki od pametnih satova poput Huawei Watch GT 3 Pro možete imati uvid ne samo u podatke o stanju kompletnog organizma, već dobiti i specifične savete, kao na primer za poboljšanje spavanja.

 

Huawei Watch 3 Pro photo

 

Problem modernog doba i adekvatno rešenje

Nedostatak sna najčešći je razlog umora, kao i uzrok različitih zdravstvenih problema. Kako je prevencija adekvatno rešenje, potrebno je pronaći prave saveznike na tom putu. Huawei Watch GT 3 Pro nudi veliki broj korisnih fitness i zdravstvenih funkcija, a posebno su korisni sveobuhvatni podaci o spavanju. Sinhronizacijom sa aplikacijom Huawei Health, sat identifikuje različite faze spavanja, poput trenutka kada ste zaspali i samim tim omogućava da svako veče odredite idealan trenutak za odlazak u krevet. Uvek ćete uz sebe imati moderan gedžet, koji će svojim inovativnim funkcijama paziti na rutine spavanja, čak i kada vi ne stižete.

Jednostavnim podešavanjima beleženja spavanja na vašem pametnom satu Huawei Watch GT 3 Pro možete odabrati automatski režim za podsetnike za odlazak na spavanje, kao i buđenje. Takođe, tu je i opcija samostalnog unosa vremena za buđenje i spavanje, kako biste personalizovali vašu rutinu u skladu sa obavezama tokom narednih dana.

Analize sna koje prave razliku

Jedna od bitnih stavki je dostupnost podataka za aktuelni dan na samom satu, kao i istorijskih podataka na aplikaciji Huawei Health. Interesantan i pre svega praktičan prikaz iz ove aplikacije vam donosi mnoštvo korisnih informacija pri omogućavanju opcije Huawei TruSleep. Tada su vam dostupne informacije prema različitim vremenskim kriterijumima, pa tako možete videti statistiku za taj konkretan dan, nedelju, odabrani mesec ili čak godinu. Zatim, dostupan vam je i vizuelni prikaz koliko ste čvrsto spavali. Dubok san je obeležen tamno ljubičastom, lagan san san svetlije ljubičastom, REM faza sna je obeležena koralno narandžastom a stanje budnosti žutom bojom. Uz ovakav napredan način analize sna koji uključuje i beleženje kvaliteta disanja, uvek ćete imati prostora za napredak u vašoj rutini spavanja.

Veliki broj personalizovanih saveta

Pravilno nošenje sata poput Huawei Watch GT 3 Pro je jedan od preduslova za precizno prikupljanje podataka o spavanju. Ono na šta morate da obratite pažnju jeste da sat bude pričvršćen, u kontaktu sa kožom, a dužina sna najmanje 30 minuta. Kada je opcija Huawei TruSleep omogućena, vaš sat automatski identifikuje status spavanja i analizira ga, pružajući vam kasnije naučne savete za unapređenje kvaliteta sna.

Ono što verovatno zanima veliki broj korisnika je kako kontrolisati aktiviranje sata tokom spavanja, i da li postoji mogućnost da veliki broj obaveštenja stiže čak i tokom odmora, odnosno noći. Uz aktiviranu opciju Huawei TruSleep, sat automatski onemogućava opcije poput obaveštenja za dolazne pozive, podigni za buđenje ili uvek na ekranu kako bi se izbeglo ometanje tokom spavanja i remećenje kvaliteta sna.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela