Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » HMD Global Enterprise predstavlja novu EMM uslugu, HMD Enable Pro

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas predstavlja svoje Enterprise Mobility Management (EMM) rešenje za IoT i korporativnu upotrebu, pod nazivom HMD Enable Pro. Ova najava dodatno diverzifikuje ponudu usluga kompanije i, u kombinaciji sa Nokia pametnim telefonima i HMD Connect Pro data roaming uslugom, predstavlja jedinstveno mesto za sve one koji su u potrazi za fleksibilnim sveobuhvatnim rešenjem za sve svoje potrebe kada je reč o mobilnosti.

Pouzdana finska kompanija je predstavila HMD Enable Pro kako bi zadovoljili potražnju na konstantno promenljivom EMM tržištu. Usluga je specijalno namenjena onima kojima su potrebni pametni telefoni, EMM rešenje, i povezanost, i sve to od jednog provajdera. Novo rešenje omogućava organizacijama da upravljaju mnogobrojnim AndroidTM mobilnim uređajima kroz isticanje potrebnih aplikacija, podešavanje bezbednosnih politika, i definisanjem upotrebe aplikacija.

 

HMD_enable pro_kv_1_1440x570

 

Andrej Sonkin, generalni menadžer za poslovanje sa preduzećima u kompaniji HMD Global:

Danas se oko 15-20% korporativnih uređaja upravlja uz pomoć EMM rešenja, a potražnja za pouzdanim rešenjima konstantno raste. Potražnja je rezultat digitalizacije, upotrebe komercijalnih off-the-shelf uređaja u IoT, propisa o zaštiti ličnih podataka i sveukupnih IT bezbednosnih potreba. Smatramo da je došlo vreme za promenu kada je reč o usvajanju EMM rešenja. Ovo će biti od velike koristi za provajdere IoT rešenja, korisnike i preduzeća, koji će sigurno voleti HMD Enable Pro rešenje koje je jednostavno za korišćenje, bez obzira na veličinu njihove kompanije ili baze klijenata. Predstavljanjem HMD Enable Pro odgovaramo na potrebe kompanija koje svoje celokupno rešenje, uključujući Nokia uređaje, EMM i povezanost prenosa podataka u romingu, žele da dobiju od jednog pouzdanog proizvođača.”

Jednostavnost u srži

HMD Enable Pro zasniva se na najnovijim AndroidTM Enterprise mogućnostima, što ga čini spremnim za budućnost i godine koje dolaze kako bi preduzeća mogla duže da ga koriste. Cilj je bio kreirati EMM rešenje koje je intuitivno i jednostavno za upotrebu, čak i ukoliko klijent nema prethodno iskustvo u upravljanju uređajima. HMD Enable Pro upravljačka konzola može da se koristi na pregledačima kao što su Chrome, Firefox i Safari, i vodi korisnika kroz postavljene smernice pomoću jednostavnih koraka. Uvođenje uređaja je olakšano QR kodom i zero-touch enrolment metodama. Kako bi pomogli preduzećima da nadgledaju mnoštvo svojih uređaja, funkcija ‘Devices’ pruža detaljan pregled svakog uređaja, i njegovog trenutnog stanja. Osim toga, funkcija ‘Home’ deluje kao centralna komandna tabla i sadrži pregled svih uređaja unutar organizacije.

Uz HMD Enable Pro, celokupna ponuda rešenja za preduzeća sada sadrži Nokia pametne telefone i dodatnu opremu, lifecycle usluge Nokia pametnih telefona, HMD connectivity rešenja, i EMM rešenje. Ovo preduzećima pruža mogućnost da dobiju EMM rešenje, povezanost i hardver od samo jednog proizvođača, kako bi proces izbora bio pojednostavljen i kako bi se osigurala efikasna podrška.

Usluge kojima možete da verujete

Razvijen u internom centru kompanije HMD Global za razvoj softvera, u gradu Tampere u Finskoj, HMD Enable Pro radi na Google Cloudu sa sedištem u gradu Hamina u Finskoj. Ovo je garancija da se svi podaci čuvaju u skladu sa GDPR regulativom Evropske unije kako bi bili obezbeđeni najviši standardi privatnosti i zaštite podataka korisnika.

Isporuka aplikacija se odvija sigurno i bezbedno sa Managed Google Play prodavnice. Njoj se može pristupiti za javne i privatne aplikacije putem iFrame-a direktno sa policy creation wizard-a, i sa funkcije ‘Applications’.

Za dodatnu sigurnost, korisnici mogu da koriste AndroidT SafetyNet za brzi pregled uređaja čija je bezbednost potencijalno kompromitovana. Osim toga, sve to dolazi uz Android obećanje Nokia telefona da će uređaji biti ažurirani najnovijim bezbednosnim preuzimanjima. Uz četvrtu godinu dodatnih kvartalnih bezbednosnih zakrpa dostupnih kao VAS za odabrane uređaje kao standard, korisnici mogu da nastave da koriste HMD Enable Pro još duže.

Fleksibilne usluge koje odgovaraju korisnicima

U zavisnosti od potreba preduzeća, uređaji se mogu primeniti u različitim režimima u skladu sa njihovom funkcijom – Dedicated Device (Kiosk), Fully Managed i Work Profile (Company Owned ili BYOD). Ovo kompanijama pruža mogućnost da odaberu rešenje koje odgovara svim EMM potrebama njihovih Android uređaja.

Nokia Phone OEM Config aplikacija, koja se može preuzeti, omogućava implementaciju dodatnih upravljačkih podešavanja koja su specifična za Nokia uređaje, kao što su podešavanja displeja i lokacije. U kombinaciji sa Enterprise API (programskim interfejsom aplikacije) koji je predstavljen na Nokia pametnim telefonima od modela Nokia 2.4 na dalje, nova OEM Config aplikacija pruža veću kontrolu nad AndroidTM softverskim ažuriranjima. Ovo je savršeno za kompanije kojima je potrebno više vremena za testiranje novog softvera, i koje žele temeljnije da kontrolišu verzije operativnih sistema na svojim uređajima.

Marjaana Peltonen, Senior Experience dizajner u kompaniji HMD Global:

Mnogi provajderi IoT rešenja koji su među prvima zahtevali EMM rešenje od kompanije HMD Global uglavnom nemaju mnogo iskustva sa EMM rešenjima. Zato smo HMD Enable Pro napravili da bude jednostavan za korišćenje i intuitivan, kako bi ga svi odmah zavoleli. Ovo je bio vodeći princip za našu EMM upravljačku konzolu i generalni razvoj rešenja. Obezbeđivanje jednostavnosti, snage i efikasnosti uz istovremeno pružanje svih potrebnih mogućnosti.”

Jaakko Salminen, osnivač i izvršni direktor kompanije Luokkahenki Oy (korisnika HMD Enable Pro rešenja):

Dobili smo priliku da isprobamo HMD Enable Pro pre nego što smo se odlučili za njega i prednosti su bile očigledne. Rešenje nam pruža ogromnu kontrolu nad uređajima što ograničava rizik i smanjuje potrebu za održavanjem. A sve ovo možemo da radimo na daljinu. Koristimo režim Kiosk i to nam potpuno odgovara – on čini telefone manje podložnim krađi na terenu jer su zaključani za našu upotrebu. Ovo je zaista izuzetna ponuda.”  

Cena i dostupnost

HMD Enable Pro rešenje kompanije HMD Global biće dostupno za preduzeća i kod brojnih preprodavaca.

Cena HMD Enable Pro rešenja se kreće od 2,5 EUR/3 USD mesečno/po licenci (ne uključuje PDV i ostale poreze na promet). Više informacija o dostupnosti i cenama HMD Enable Pro možete pronaći ovde: https://www.hmdglobal.com/hmdenablepro

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela