Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » EPSON na sajmu Grafima 2015

Epson je danas na pres konferenciji koja je održana na sajmu Grafima u Beogradu predstavio zaokruženu ponudu štampača velikih formata i kroz primere iz domaće prakse demonstrirao zašto firme u Srbiji biraju Epson LFP štampače za svoje poslovanje. Posetioci sajma imaju priliku da na štandovima partnera Everest i Sitotehnika pogledaju modele iz SureColor S serije za štampu POS i reklamnih materijala, modele iz SureColor F serije koji su namenjeni štampi na tekstilu, zatim štampače iz SureColor T serije koji se koriste za štampu grafike i CAD/GIS crteža, kao i prvi štampač A2 formata za profesionalne fotografe koji poseduje opciju štampanja na rolni papira, model SureColor SC-P800.

 

Marko Đurić

Marko Đurić

 

Akim Bukmakovski, regionalni menadžer prodaje u Pro Graphics segmentu za centralnu Evropu i Balkan u kompaniji Epson Europe, ovim povodom je izjavio: “U današnjem svetu digitalne štampe, koja se sve više okreće ka specifičnim potrebama potrošača, nastojimo da našim korisnicima ponudimo rešenja koja će im pomoći da ostanu konkurentni i efikasni. Digitalna štampa na odeći, dekoracija enterijera kao i sve druge grafičke aplikacije menjaju način na koji živimo, radimo i provodimo slobodno vreme. Na sajmu Grafima u Beogradu želimo da pokažemo kako Epson štampači velikih formata daju korisnicima slobodu da se igraju sa dizajnom, bojama i materijalima s jedne strane, ali i kako mogu unaprediti efikasnost poslovanja u oblasti digitalne štampe, sa druge strane.”

 

Partneri su na prezentaciji govorili o iskustvu korišćenja Epson LFP rešenja na primerima iz sopstvene prakse.

 

Firma Perollo već dve godine za štampanje backlit folija koristi model SureColor SC-S50610 koji im daje neverovatno dobre rezultate u smislu kvaliteta, kao i cenu koja je apsolutno konkurentna na domaćem tržištu. Kvalitet otiska, jednostavnost upotrebe i podrška dobavljača bili su odlučujući kriterijumi zbog kojih se Perollo odlučio upravo za Epson.

“U Srbiji Epson nudi optimum u smislu kvaliteta i prilagođenosti cene repromaterijala tržištu. Za sada smo prezadovoljni i nećemo ga menjati dokle god tržište ne ponudi nešto bolje”, iskustvo je Viktora Perola, direktora firme Perollo d.o.o. koja nudi rešenja za POS i Tobacco displeje, prostorno obeležavanje i grafičku produkciju.

 

Goran Marinković, rukovodilac proizvodnje u firmi Fush koja se bavi produkcijom promotivnih materijala od tekstila i sportske opreme je izjavio: „Veoma nam je bitno da kvalitet otiska ostane dosledan do samog završetka radnog ciklusa, a sa Epson sublimacionim rešenjima iz SureColor F serije imamo upravo to. Pored toga, hteli bismo da izdvojimo i pouzdanost glave štampača, jer naše mašine rade neprekidno u dve smene i ne smemo sebi dozvoliti bilo kakav zastoj u radu.“

 

O svom iskustvu sa Epson štampačima, kada je u pitanju profesionalna fotografija, govorio je Milan Živković, profesionalni fotograf i urednik časopisa Refoto, koji pored tri Epsonova foto štampača koristi i najnoviji model A2 formata, SureColor SC P-800, koji posetioci imaju priliku da vide na samom sajmu.

“Iako je 2003. zaštićeno ime Digigraphie iza koga stoji kontrolisan proces izrade umetničkih dela pomoću inkdžet štampača, već odavno je bilo jasno da je u ovoj oblasti, namenjenoj prvenstveno fotografima Epson uradio neverovatan posao. Nekoliko godina kasnije, kada je cela ideja uobličena i kada su ustanovljeni standardi Epson je ovaj specifičan sistem ponudio fotografima širom sveta, U Srbiju je Digigrafija stigla 2008. kada je i održana prva prezentacija mogućnosti koje daje kombinacija testiranih papira i štampe pigmentnim mastilima – naravno na Epson štampačima”, izjavio je Milan.

 

Modeli iz SureColor F serije sublimacionih štampača SC-F2000, SC-F7100 i SCF6000 izloženi su na štandu kompanije Sitotehnika u Hali 4 Beogradskog sajma.

Modeli iz SureColor S serije – SC-S50610 i SC-30610, model iz tehničke SureColor T serije SC-T7200D, kao i novi, devetobojni foto štampač A2 formata SureColor-P800 izloženi su na štandu kompanije Everest u Hali 4 Beogradskog sajma.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela