Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Epson i luksuzna modna kuća Brunello Cucinelli pokreću globalnu viziju za kružnu ekonomiju potpomognutu tehnologijom

Globalna tehnološka kompanija Epson sklopila je partnerstvo s vodećom italijanskom luksuznom modnom markom Brunello Cucinelli, pri čemu je potonja usvojila sastav PaperLab kompanije Epson – inovativni i održivi sastav za recikliranje papira koji organizacijama omogućava da zatvore krug upotrebe resursa i u potpunosti iskoriste kružnu ekonomiju papira na svom putu prema održivosti.

To partnerstvo predstavlja rezultat dugogodišnje predanosti kompanije Epson održivoj tehnologiji i cilju koji deli s kompanijom Brunello Cucinelli, čije duboko poštovanje prema stvaranju, čovečanstvu i našoj planeti čini srž njene filozofije.

 

paperlab-at-bc

 

Ta kombinacija savremenosti i umeća izrade, kao i kreativnosti i strasti, zajednička je komponenta njihove saradnje. Uz Epsonov PaperLab, prvi sigurni kancelarijski uređaj za recikliranje papira bez vode u svetu, organizacije mogu da recikliraju i ponovno upotrebljavati papir u jednom postupku – pravo kružno rešenje koje značajno smanjuje količinu papira, otpada i potrošnju energije. Danas kompanija Brunello Cucinelli u samo jednom postupku može i reciklirati i ponovno upotrebiti papir. Reč je o zaista kružnom rešenju koje značajno smanjuje količinu papira, vode i potrošnju energije.

Globalni predsednik kompanije Epson, Jasunori Ogava, komentarisao je vodeću saradnju u industriji: „Ponosni smo što smo udružili snage s kompanijom Brunello Cucinelli, kompanijom koja je prva uspostavila najviše industrijske standarde i koja je predana postizanju boljih rezultata kako za planetu, tako i za ljude.” Dodao je: „Epsonov pristup održivosti obogaćuje zajednice: transformacijom sopstvenog poslovanja stvaramo inovativne tehnologije koje drugim kompanijama pomažu da postanu zaista održive. Čast nam je što je kompanija Brunello Cucinelli odabrala kompaniju Epson kao partnera na ovom putu prema održivosti i verujemo da ovo može biti primer drugim kompanijama i organizacijama koje pokušavaju da se usklade sa kružnom ekonomijom i ostvare svoje ciljeve održivog razvoja, kao što su ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih nacija (UN SDGS)”.

Taj izbor je objasnio Riccardo Stefanelli, izvršni direktor kompanije Brunello Cucinelli: „Brunello Cucinelli temelji se na načelu humanističkog kapitalizma, čija je ključna oznaka život i stvaranje u harmoniji s prirodom. Verujem da će nam saradnja sa kompanijom Epson pomoći da unapredimo naše vrednosti, kao i cilj da uvek poštujemo ljudsko dostojanstvo i okolinu. Ta saradnja podupire naša nastojanja da čuvamo i prikazujemo izvanrednu vrednost prirodnih lepota, a uz pomoć inovativnih tehnologija možemo se promeniti i iznutra i postati zaista održivi.”

Ovo je važna prekretnica za kompaniju Epson, koja se posvetila smanjenju emisija koje se proizvode u lancu snabdevanja za više od 2 miliona tona do 2030. godine u sklopu nove Korporativne vizije Epson 25.

Ova strategija otvara put organizacijama koje žele da promene svoje poslovne modele, počevši od stvaranja kružnih ekosastava za kancelarije. Rad u kancelarijama sve više povećava količinu papirnog otpada, koji čini više od 50 % ukupnog otpada pojedine firme, što dovodi do značajnog negativnog uticaja na okolinu. Procenjuje se da papir čini više od četvrtine ukupnog otpada na deponijama i razlog je za otprilike 42% seče drva na globalnom nivou. Kao pravi katalizator za kružni ekosastav u kancelarijama, sastav PaperLab istovremeno pomaže u spašavanju stabala, smanjenju potrošnje vode i emisija uglenika.

Zasnovan na Epsonovoj inovativnoj tehnologiji suvih vlakana, sastav PaperLab može proizvesti do 720 listova formata A4 ili 360 listova formata A3 svakih sat vremena. Osim toga, pruža rešenje za uklanjanje ili uništavanje osetljivih informacija, koje se često nalaze na papirnatom otpadu u kancelariji. Obavljanje tog postupka izvan radnog mesta dovodi do rizika, većih troškova i emisija ugljenika, a sve se to može izbeći kada se uspostave istinski kružni principi. PaperLab donosi temeljnu promenu statusa quo. Uz smanjenje potrošnje papira, emisija ugljenika i upotrebe vode, tehnologije predstavljaju ključni korak na putu organizacije prema postizanju nulte odnosno negativne stope emisija.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela