Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Epson dodatno ulaže u razvoj svemirske robotike GITAI startup-a

Korporacija Seiko Epson i njena podružnica Epson X Investment („EXI“) nedavno su napravili dodatna ulaganja u GITAI Japan Inc., startup kompaniju koja razvija svemirske robote opšte namene. Investicija je omogućena preko njihovog EP-GB Investment Limited partnerstva.

GITAI je startup, poreklom iz Japana, koji predviđa obezbeđivanje bezbedne i pristupačne radne snage u svemiru. Njihov cilj je da razviju i prodaju svestrane svemirske robote koji će služiti kao radna snaga za zadatke kako unutar, tako i izvan svemirskih stanica, u Zemljinoj orbiti, ali i na Mesecu i Marsu. Osim toga, jedan od ciljeva takođe je i pružanje usluga u svemiru.

 

Epson - fotografija 1

 

Sa ubrzanjem razvoja svemirskih programa, uključujući i razvoj lunarnih resursa, istraživanje Marsa i komercijalizaciju Međunarodne svemirske stanice (ISS), očekuje se nagli porast različitih vrsta poslova u svemiru, kao što su izgradnja novih svemirskih stanica, lunarnih baza i baze Marsa. Ovaj posao može biti opasan i trenutno ga obavljaju astronauti, koji moraju biti dobro obučeni i transportovani uz ogromne troškove.

GITAI razvija robote opšte namene koji mogu značajno da smanje rizik i opterećenja za astronaute, dok istovremeno dramatično smanjuju ukupne troškove transporta i obuke povezane sa radom u svemiru. Na taj način, GITAI ima za cilj da istraživanje i razvoj svemira učini sigurnim i pristupačnim. Od 2021. godine, postižu značajne rezultate razvojem lunarnih radnih robota i robota van vozila, kao i uspešnim dovršavanjem eksperimenata na brodu, koristeći demonstracione modele na ISS-u.

Kao što je navedeno u obnovljenoj Epson 25 korporativnoj viziji, Epson ima za cilj da podstakne inovacije u proizvodnji kreiranjem fleksibilnih, visoko-propusnih sistema koji smanjuju uticaj na životnu sredinu. GITAI-jeva tehnologija svemirskih robota ima potencijalnu primenu u Epsonovoj robotici i pokazala se konkurentnom na rastućem tržištu svemirskog poslovanja.

Kompanija nastavlja rast sa svojim snažnim tehničkim i organizacionim sposobnostima. Prepoznajući impresivne rezultate i značajan tehnološki napredak koji je postignut, Epson je odlučio da se nadoveže na svoju početnu investiciju 2021. godine, ovom dodatnom investicijom.

Epson će u budućnosti nastaviti da pomaže postizanje održivog društva stvaranjem raznih partnerstava i sinergije zasnovanih na sopstvenim tehnologijama, proizvodima i uslugama.

 

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela