Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Dizajniran za tišinu – LG THERMA V MONOBLOC S

Da bi zaista bila moderna, domaćinstva u 21. veku će, osim estetskih zahteva korisnika koja su subjektivna, morati da zadovoljavaju neke objektivne parametre racionalizacije resursa i energetske efikasnosti. Potrošnja vode i struje u korišćenju različitih električnih aparata, posebno onih koji zagrevaju ili hlade prostorije, čine stub svakog objekta, nezavisno od njegove namene. Sve češće čujemo da kuće i zgrade postaju “pametne“ ili “eco friendly“, ali se ne govori o realnoj praktičnosti, održivosti i ekonomičnosti ovakvih rešenja na duže staze. Srećom, za one koji planiraju izgradnju ili adaptaciju kuća, vikendica i drugih objekata, postoji idealno, sveobuhvatno rešenje koje će zadovoljiti svačije potrebe. Reč je o Therma V R32 Monobloc S toplotnim pumpama vazduh – voda (AWHP).

Impresivne performanse ovog multifunkcionalnog uređaja rezultat su dugogodišnjeg rada kompanije LG kako bi korisnicima pružili pouzdanu i praktičnu kontrolu nad domaćinstvom i sve to uz izrazito smanjen nivo buke. Therma V R32 Monobloc S ima najtiši režim rada od svih proizvoda u ovoj seriji. U Low Noise režimu rada, pumpa proizvodi zvuk jačine od svega 35 decibela, što je manje od zvuka koji može da se čuje u biblioteci. To znači da uređaj lako ispunjava stroge, evropske propise za jačinu buke.

 

C_sound_simulation

 

Therma V R32 Monobloc S pripadaju liniji proizvoda sa AWHP sistemima, koji su najzaslužniji za održivosti, praktičnost ovih uređaja, a upravo to su dve glavne komponente pametnog doma. Za razliku od klasičnih, visokotemperaturnih sistema, ovde se korišćeni vazduh prikuplja iz spoljašnjosti, kako bi se smanjila potrošnja električne energije i povećala energetska efikasnost. Ušteda energije, takođe je omogućena je i zahvaljujući revolucionarnom R1 kompresoru, koji obezbeđuje pouzdano grejanje i snabdevanje toplom vodom, čak i na temperaturama od minus 25 stepeni Celzijusa.

„Kompanija LG uvek ide u korak sa potrebama svojih korisnika, te su naše toplotne pumpe i osmišljene na način da odgovore svim zahtevima potrošača. Nastavićemo i dalje da inoviramo svoj asortiman u te svrhe.“, rekao je Nebojša Mišić, Air Solution Heating Key Account menadžer, LG Srbija.

Therma V R32 Monobloc S, sastoji se od jedne, spoljašnje jedinice, tako da ovo rešenje ne zahteva instalaciju: kako unutrašnjeg dela, tako ni cevovoda za rashladno sredstvo. Zahvaljujući pametnom dizajnu, sve hidraulične komponente, uključujući senzore, ventile i razmenjivač toplote, integrisane su u sklopu ove spoljašnje jedinice. To omogućava da Therma V R32 Monobloc S budu znatno fleksibilnije za instalaciju, štedljive kada je reč o prostoru, ali i bezbednije, jer smanjuju rizik od curenja rashladnog sredstva unutar objekta.

Kada je reč o praktičnosti, takođe je važno napomenuti i da je novi Therma V R32 Monobloc S moguće kontrolisati daljinski, zahvaljujući intuitivnom interfejsu. Jednostavnom za navigaciju, interfejs omogućava korisnicama da sami određuju vreme rada i menjaju režim podešavanja, tako da performanse uređaja brzo mogu prilagoditi različitim vremenskim uslovima. Pumpa je, takođe, kompatibilna sa LG ThinQ aplikacijom za mobilne uređaje, što dozvoljava korisnicima da kontrolišu ovaj uređaj bilo gde da se nalaze.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela