Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Benq W3000 projektor – zakon za filmove!

Popularnost projektora namenjenih prikazu filmova i projekciji multimedijalnih sadržaja raste iz godine u godinu što jasno govori o tome koliko sve veći broj kupaca voli sliku na velikom platnu i široke dijagonale. Kompanija Benq u ovoj oblasti ima nekoliko novih veoma zanimljivih home entertainment projektora među kojima se posebno izdvaja model W3000 specifičan po tome što donosi kristalno jasnu sliku i detaljnost kakva do sada nije viđena ni na jednom projektoru…

 

Benq_PJT_W3000

Kao što smo već napomenuli W3000 je projektor osmišljen za projaktovanje filmskih i multimedijalnih sadržaja i krcat je novim tehnološkim rešenjima. Osnovu mu čini moćan DLP projekcioni sistem koji donosi radnu rezoluciju od čak 1920x1080p i nudi mogućnost prikaza do sada najvećeg broja kolorita, zbog čega je i dobitnik najprestižnijih nagrada za kvalitet slike. Zbog izuzetno brze promene sličica i brojnih naprednih modova W3000 može da bude i vrlo moćan gejming projektor, a nudi i mogućnost povezivanja u lancu sa više istih projektora radi kreiranja što veće (šire) slike. Kao i većina projektora pomenutog proizvođača i W3000 se odlikuje modernim dizajnom i besprekornom izradom. Upotrebljeni su najkvalitetniji materiji za kreiranje kućišta koje ima samo jednu manu – glossy završnicu – to u prevodu znači da ćete morati da vodite poprilično računa o održavanju, međutim uz neku kvalitetniju mikrofiber krpu ni to neće biti neki veliki problem.

A sada da se okrenemo detaljisanju po pitanju kvaliteta slike. Kako bi se dobile što vernije boje sa ovim projektorom Benq se odlučio da njegovo srce čini Rec. 709 tehnologija koju koriste moderni bioskopski projektori. Ona je u značajnoj meri doprinela što realističnijem prikazu boja, ali je uticala i na kontrast, kao i na oštrinu slike. Zapravo ova tehnologija je donela jedan potpuno novi vizuelni identitet sadržajima koji se projektuju. Prema svim ozbiljnim video testovima Benq W3000 se nalazi u samom vrhu kada je projekcija HD filmova i HD multimedijalnih sadržaja upitanju. Primera radi poslednje ostvarenje Kristofera Nolana – Interstelar – kada se projektuje preko ovog projektora u full HD-u izgleda i do 10 puta realističnije u poređenju sa bilo kojim drugim multimedjalnim projektorom iz iste klase. Ista je situacija i sa najnovijim SF filmovima, kao i sa animiranim ostvarenjima poslednje generacije.

Za kraj ove kratke priče o W3000 projektoru ostaje još da kažemo da je isti opremljen apsolutno svim ulazima i izlazima koji su neophodni za postizanje brze i kvalitetne komunikacije sa njim. Jača strana mu je i lepo izbalansirano grafičko okruženje, kao i komforan OSD u kom bi se i malo dete snašlo. Pored svega, velika prednost mu je i nizak stepen buke koji proizvodi, kao i brza i jednostavna montaža kako na zidne tako i na stone nosače. Sve u svemu W3000 je projektor koji će bez mnogo muke učiniti srećnim (i presrećnim) sve prave ljubitelje pokretnih slika koji znaju da cene visok kvalitet slike i maksimalnu realističnost. Naravno, sve to poprilično košta, ali da se isplati, isplati se jer uživaju sva čula!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela