Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Microsoft širi razvojni centar u Srbiji

microsoft

Na osnovu izuzetnih rezultata ostvarenih u prethodne dve godine, kompanija „Majkrosoft“ (Microsoft) je odlučila da nastavi sa investiranjem u nove poduhvate koji će biti realizovani u „Majkrosoftovom“ Razvojnom centru u Beogradu.

Ove jeseni planiran je početak rada na dva nova projekta: SQL Server Spatial Libraries i OCR (Optical Ćaracter Recognition).

Projekat SQL Server Spatial Libraries ima za cilj razvoj tehnologija za procesiranje prostornih (geografskih) podataka koje će omogućiti Microsoft SQL Serveru, svetski renomiranom sistemu za upravljanje bazama podataka, podrsku za uredjaje koji poseduju GPS (Geographical Positioning System) funkcionalnost.

OCR projekat fokusiran je na unapredjenje tehnologija za prepoznavanje štampanog teksta koje su već danas deo nekih „Majkrosoftovih“ proizvoda. Rezultati koji će biti ostvareni u Beogradu doprineće integraciji OCR funkcionalnosti u najvažnije „Majkrosoftove“ proizvodne linije.

„Majkrosoftov“ Razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia) osnovan je u septembru 2005. godine kao grupa specijalizovana za primenu savremenih tehnologija mašinskog učenja na razvoj prepoznavača rukopisa i matematičkih formula. Godinu dana kasnije, proširen je za još jedan tim, koji je angažovan na projektovanju i izradi sistema za analizu strukture knjiga.

Zahvaljujući novim projektima, Centar će otvoriti 14 novih radnih mesta i pružiti jedinstvenu šansu stručnjacima iz Srbije i regiona da steknu dragoceno iskustvo i da kroz „Majkrosoftove“ proizvode dosegnu milione korisnika širom sveta, navedeno je u saopštenju beogradske kancelarije „Majkrosofta“.
Dodatne informacije o projektima i novim radnim mestima dostupne su na web lokaciji http://www.microsoft.com/scg/mdcs.

© 2009 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela