Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Samsung predstavio The Freestyle: Prenosivi projektor za zabavu na svakom koraku

Kompanija Samsung Electronics je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 predstavila svoj najnoviji uređaj The Freestyle, prenosivi projektor za emitovanje sadržaja u pokretu. The Freestyle je prvi takav prenosivi projektor na svetu koji donosi vrhunsko iskustvo gledanja omiljenih sadržaja i zabave za korisnike koji žele da prikazuju video sadržaj bez obzira gde se nalaze.  

 

samsung projektor

Foto: Samsung

 

The Freestyle kombinuje mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika, kao i ambijentalnog osvetljenja u jedan lako prenosiv uređaj. The Freestyle je težak ukupno 830 grama, a za razliku od konvencionalnih projektora, njegovo postolje omogućava rotaciju do 180 stepeni, pružajući korisnicima prikaz visoko-kvalitetnog video sadržaja bilo gde – na stolovima, podovima, na zidu ili čak na plafonu.

„The Freestyle je jedinstveni projektor čiji je glavni zadatak da bude svestran i fleksibilan kako bi odgovorio na sve potrebe korisnika i njihov način života koji se ubrzano menja. Zbog toga što eliminiše sva ograničenja u prostoru, The Freestyle predstavlja zabavan i praktičan uređaj koji se može koristiti prema ličnim preferencijama korisnika“, izjavio je Simon Sung, izvršni potpredsednik i direktor prodaje i marketinga sektora za vizuelno poslovanje Samsung Electronics.

Najnoviji projektor The Freestyle dolazi s brojnim opcijama za kvalitet reprodukcije poput automatskog izjednačavanja (auto-keystone) i niveliranja (auto-level) koje pokreću vodeće tehnologije u industriji. Navedene opcije omogućavaju uređaju da automatski prilagodi svoj ekran za bilo koju površinu, pod bilo kojim uglom za savršeno proporcionalni prikaz. Uz to, opcija automatskog fokusa (auto-focus) pruža kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim uglovima do 100 inča veličine. Isto tako, The Freestyle donosi i dvostruki pasivni radijator koji omogućuje čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stepeni za zvučno iskustvo visokog kvaliteta.Što se tiče napajanja, The Freestyle je kompatibilan s eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD kao i 50W/20V output ili više. Zbog toga korisnici mogu da ga ponesu sa sobom i koriste u hodu ili kad odu na kampovanje. Takođe, The Freestyle je prvi prenosivi ekran u svetu koji može biti spojen na utičnicu za svetlo bez potrebe za dodatnim kablovima, uz tradicionalno spajanje na zidni utikač za struju.

Kada se koristi kao projektor za prikazivanje sadržaja, The Freestyle je moguće iskoristiti za stvaranje svetlosnih efekata zahvaljujući ambijentalnom načinu rada i prozirnom poklopcu sočiva. Pored toga, Freestyle je moguće iskoristiti i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira muziku i prema dobijenim rezultatima stvara vizuelne efekte koji se projektuju.

The Freestyle takođe donosi podršku za Smart TV opcije koje su dostupne na Samsung pametnim televizorima, uključujući streaming usluge, mirroring, kao i mogućnosti emitovanja sadržaja kompatibilnih sa Android i iOS pametnim telefonima. Zbog toga je The Freestyle prvi projektor na svetu koji su sertifikovali veliki globalni OTT partneri za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, a ujedno je i prvi projektor koji donosi glasovno upravljanje na velike udaljenosti sa mogućnošću izbora sopstvenog glasovnog asistenta.

The Freestyle projektor predstavljen na CES 2022 tehnološkom sajmu biće dostupan na lokalnom trzistu sredinom februara.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela