Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Polarotor na svetskoj premijeri SAMSUNG SleepSense uređaja

Samsung Electronics predstavio je Samsung SleepSense na sajmu IFA 2015 u Berlinu; Samsung SleepSense je nova vrsta ličnog uređaja za praćenje zdravlja koja pomaže ljudima da unaprede kvalitet svog sna.

San je od ključnog značaja za dobrobit ljudi, ali kao zaposleni stručnjaci i roditelji koji su stalno zauzeti i pod stresom, mnogi teško dostignu preporučenih sedam do devet časova sna noću, što može da dovede do ugrožavanja zdravlja.

 

SleepSense(HD12J7000EW)5

 

Nedostatak sna dovodi se u vezu sa velikim brojem problema, od slabog učinka i većeg broja grešaka, do veće sklonosti ka nesrećnim slučajevima.

Novi Samsung SleepSense*, pomaže korisniku da brzo i jednostavno razume obrasce svog sna i da sazna kako da ih poboljša, bez potrebe za savetom lekara. SleepSense može biti lični konsultant za san. Ovaj uređaj za praćenje kvaliteta sna koristi patentiranu tehnologiju za analizu kvaliteta i količine sna, donosi personalizovane izveštaje o snu i stručne preporuke o tome kako da se san poboljša – kroz aplikaciju za mobilni telefon.

SleepSense je jednostavan za upotrebu: korisnik je potrebno da stavi senzor ispod dušeka, preuzme SleepSense aplikaciju na mobilni telefon, poveže ova dva uređaj i nakon što zaspi SleepSense stupa na scenu.

SleepSense je precizan senzor za praćenje kvaliteta sna – sa tačnošću do 97%** – dostupan na tržištu robe široke potrošnje. Sa beskontaktnim senzorom koji prati stanje u stvarnom vremenu, on analizira srčani i disajni ritam, kao i pokrete tokom sna, tako da svakog jutra korisnik dobija personalizovan izveštaj o snu – pregled aktivnosti tokom sna, sa ocenom korisnikovog sna u poređenju sa prosečnim podacima za određenu životnu dob.

Ocena sna računa se na osnovu sedam elemenata: ukupnog trajanja sna, efikasnosti sna, vremena koje je bilo potrebno da korisnik zaspi, broja buđenja, broja ustajanja iz kreveta, procenta vremena provedenog u REM fazi (REM faza sna – faza sa brzim pokretima očiju, rapid eye movement, prim. prev.) i procenta vremena provedenog u dubokom snu.

Na osnovu individualne ocene sna, aplikacija nudi stručne preporuke o tome kako da se unapredi.

Profesor Medicinskog fakulteta na Harvardu, dr. Kristos Mancoros sarađivao je sa Samsungom na obezbeđivanju personalizovanih, stručnih saveta za poboljšanje kvaliteta sna, koji pokrivaju korisnikove životne navike, ishranu i fizičku aktivnost. U zavisnosti od obrasca sna, korisnik dobija zgodne savete i preporuke kako da sledeći put spava bolje.

Udobno okruženje za spavanje presudno je za dobar kvalitet sna. Kako bi se to obezbedilo, Samsung SleepSense može da se poveže na Samsungove pametne uređaje, što korisniku omogućava da kontroliše klima uređaje i da ugasi TV kada utone u san – sve je to specijalno osmišljeno da se automatski obezbedi optimalno okruženje za spavanje. Senzor takođe može da se poveže sa aplikacijom Samsung SmartThings, koja kontroliše brojne druge uređaje u domu, kao što su termostati, bezbednosne kamere i sijalice – što su sve uređaji koji mogu da utiču na, ili da poboljšaju uslove u kojima se spava.

Buđenje uz zvuk alarma koji zvoni dok je korisnik u dubokom snu za mnoge ljude znači da će ostatak dana biti omamljeni i nervozni. Funkcija pametnog alarma – SmartAlarm – korisnika budi postepeno, analizirajući podatke o stadijumima sna i određujući najbolji trenutak za buđenje.

Za one koji su zabrinuti da ljudi koje vole – na primer, stariji članovi porodice – pate od nedostatka sna, SleepSense može da pomogne: potrebno je jednostavno postaviti senzor ispod dušeka te osobe i odaberati opciju “Family Care” (“briga o porodici”) kako bi se dobila analiza kvaliteta njihovog sna putem elektronske pošte.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela