Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Polarotor na Malti na IFA GPC 2015 konferenciji

Mala, ali odabrana ekipa Polarotora odputovala je na Maltu kako bi posetila dogadjaj pod nazivom IFA 2015 Global Press Conference.

Najveći evropski sajam potrošačke elektronike IFA organizovao je protekle nedelje (od 23. do 26. aprila) medjunarodnu press konferenciju na Malti, koja je okupila vodeće tehnološke novinare iz celog sveta kako bi najavili predstojeći sajam koji će se održati početkom septembra meseca u Berlinu.

 

ifa gpc malta

IFA Global Press Conference 2015 (23 – 26 April, Malta)

 

Malta je mala ostvrska država sa bogatom istorijskom tradicijom, nalazi se u sredozemnom moru udaljena oko 90 km južno od Sicilije. Celokupna država sastoji se od ukupno 5 ostrva poznatih kao «Malteški arhiplag», medju kojima se izdvajaju 3 najveća ostrva – Malta, Gozo i Komino. Na Malti živi ukupno oko 400.000 stanovnika, glavni grad je Valeta, koju smo ovom prilikom takodje posetili, a pored obilaska najvažnijih turističkih atrakcija kao i uvek imali smo priliku da isprobamo raznorazne lokalne specijalitete.

 

Malta se sastoji od ukupno 5 ostrva od kojih su 3 najveća: Malta, Gozo i Komino

Malta se sastoji od ukupno 5 ostrva od kojih su 3 najveća: Malta, Gozo i Komino

 

Cela manifestacija na Malti je trajala ukupno 4 dana, a pored glavnog dogadjaja, a to je – «IFA Global Press Conference 2015», održano je i niz kraćih prezentacija kompanija koje će ucestvovati na ovogodišnjem sajmu, kao i nekoliko medija panela na temu trendova razvoja novih tehnologija u oblasti potrošačke elektronike i kućnih aparata. Takodje, tradicionalno je organizovan i mali izlagački deo gde su poznate svetske kompanije nagovestile šta to pripremaju da nam premijerno prikažu na sajmu u Berlinu.

 

Reporter Polarotora na Malti na konferenciji IFA GPC 2015

Reporter Polarotora na Malti na konferenciji IFA GPC 2015

 

Tokom konferencije objavljeno je niz zanimljivih podataka vezanih za tržisne analize u oblasti potrošačke elektronike, izmedju ostalog i podatak da je zabeležen trend rasta prodaje svih vrsta smart uredjaja, što je i bilo očekivano, i to prvenstveno smart telefona za koje je najavljeno povećanje prodaje od oko 8 posto na globalnom nivou, što konkretno znači da će tokom 2015. godine biti prodato čak 1,4 milijardi ovih uredjaja.

Pored smart telefona o drugih mobilnih uredjaja najnovije generacije najavljeno je da će na sajmu u Berlinu ponovo biti u trendu televizori Ultra HD rezolucije, posebno televizori sa dijagonalom ekrana većom od 50”, kao i sve popularniji televizori sa zakrivljenim ekranima. Biće prisutno i nikad više takozvanih “nosivih uredjaja”, odnosno pametnih satova, narukvica, health tracker-a, kao i raznih drugih smart uredjaja integrisanih u garderobi. Očekuje se da ce ozbiljan napredak zabeležiti i trziste 3D štampača, sound-bar zvučnika i slušalica, a nasuprot tome očekuje se pad prodaje digitalnih fotoaparata, e-book reader-a, portabl GPS navigacija za automobile i sličnih uredjaja, jer te funkcije svi već imamo integrisane u našim telefonima. Zanimljiv podatak je i to da je najavljena sve veca potražnja za uredjajima koje svi znamo pod nazivom “dron”, a koji ustvari predstavlja poseban, unapredjen vid Action Cam uredjaja.

Zaštitno lice sajma IFA - Miss IFA

Zaštitno lice sajma IFA – Miss IFA

 

Takodje, najavljen je i globalni rast svega onog što spada u tzv. “Internet of Things” segment tržišta, pa će na sajmu u Berlinu jedan deo biti posvećen bas tome.

Pored ostalog, najavljen je i rekordan broj Start-Up prezentacija na specijalnom delu sajma koji se zove “Tech-Watch Future Lab”. A kao i svake godine očekujemo da vidimo rekordan broj svetskih premijera najnovijih proizvoda.

Sajam IFA je definitivno postao ubedljivo najzanimljiviji, najvažniji i najuticajniji evropski sajam potrošačke elektronike i uopšte novih tehnologija. Idealno mesto za sve nas ljubitelje gedžeta i tehnoloskih dostignuca. Iz ličnog iskustva možemo potvrditi da je ovo sajam koji svakako vredi videti.

Dakle, pripreme za sajam IFA 2015 koji se održava u Berlinu od 04. do 09. septembra su već uveliko pocele. Ekipa Polarotora će kao i svake godine biti tamo, a pozivamo i Vas da nam se pridružite!

Više informacija o sajmu IFA možete naći na zvaničnoj web prezentaciji sajma: http://www.ifa-berlin.de/en/

IFA_Logo za kraj

 

 

 

 

 

 

Video reportažu sa Malte možete pogledati u Polarotoru br. 1050 (prvi prilog u emisiji):

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela