Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Održana konferencija Cisco Connect 2014

Kompanija Cisco, kao svetski lider u informacionim tehnologijama i umrežavanju organizator je ovog regionalnog dogadjaja pod nazivom Cisco Connect 2014, gde se i ove godine okupilo oko 800 učesnika iz cele Jugoistočne Evrope.

Mesto održavanja bio je atraktivan hotel Le Meridien Lav, u mestu Podstrane, nedaleko od Splita (Hrvatska). Tokom konferencije razgovaralo se o najnovijim informaciono tehnološkim trendovima koji utiču na poslovanje i na organizacije iz javnog sektora. Glavna tema konferencije bila je “Internet of Everything” – pojam koji označava umrežavanje ljudi, procesa, podataka i uređaja, i njegov ekonomski uticaj na kompanije, industrije i celokupne gradove.

 

cisco connect2

 

U kompaniji Cisco u postoji duboko uverenje da će 2014. godina biti prekretnica u svetu kada je reč o pojmu “Internet od Everything” i za celu jugoistočnu Evropu ovo može biti velika šansa jer postoji mogućnost da se uključi i to prvenstvno na temelju  potencijala za inovacije i talenta koji na našim prostorima neminovno postoji. Vreme je za pokretanje prvih pilot projekata sa ovom tematikom, a investicioni fondovi za to su već spremni, poručili su vodeći menadžeri Cisco-a već prvog dana tokom otvaranja konferencije.

Konferencija je trajala dva dana sa veoma gustim rasporedom predavanja, a  registrovani učesnici mogli su da odaberu neke od čak 50 prezentacija, raspoređenih u 5 poslovnih i tehnoloških celina koje su pokrivale širok spektar tehnoloških tema kao što su IT sigurnost, poslovne mreže, data centri, rešenja za poslovnu saradnju i tehnologije za pružaoce usluga. Takodje, organizovan je mali izložbeni prostor gde su Cisco partneri mogli da predstave svoje proizvode i usluge.Glavni partner ovogodišnje konferencije bio je Hrvatski Telekom.

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela