Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Najava sajma IFA

IFA_logoIFA Global Press Conference
(Dubrovnik, 12 -15 april 2012.)

U  Dubrovniku se od 12. do 15. aprila održala 6. po redu godišnja medjunarodna press konferencija povodom predstojećeg sajma IFA, koji se kao i svake godine održava početkom septembra meseca u Berlinu.

Elita svetskog IT novinarstva doputovala je u Dubrovnik iz gotovo svih evropskih zemalja, ali i iz dalekog Japana, Kine, Tajvana, Brazila, Gane, a naravno tu smo bili i mi predstavinici Polarotora, kao i uvek na licu mesta.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je vezana za to koji nas trendovi do  kraja ove godine očekuju u IT oblasti, ali s obzirom da se radi o sajmu potrošaške elektronike tu je bilo reči i o najnovijoj generaciji televizora, frižidera, usisivača, veš mašina i raznim drugim elektronskim aparatima koje svakodnevno koristimo kod kuće ili na poslu.

Pored glavne konferencije «Global Press Conference» IFA 2012, održano je i niz kraćih prezentacija kompanija koje će učestvovati na ovogodišnjem sajmu IFA, a upriličena su i 2 medija panela na temu budućnosti razvoja tablet računara i 3D televizora, gde su novinari razmenjivali svoja misljenja i vizije na tu temu. Pored toga, u lobiju velelepnog hotela  «Radisson Blu Resort» u Dubrovniku, gde se i odrzavala celokupna manifestacija, organizovan je i mali izlagački deo gde su neke od poznatih svetskih kompanija, koje će svakako učestvovati na predstojećem sajmu poput SAMSUNGA, PHILIPSA, PANASONICA, SHARPA i drugih nagovestili sta to pripremaju da nam od svojih novih proizvoda premijerno prikazu na sajmu u Berlinu. Neke od tih proizvoda smo imali prilike da vidimo i isprobamo, a za neke ćemo ipak morati da sačekamo do septembra i posetimo sajam IFA.

Ova konferencija je kao i uvek bila savršeno organizovana do najsitinijih detalja, tako da sve pohvale organizatorima. Naravno konferencija je prvenstveno informativnog i edukativnog karaktera, ali uz bogat prateći program koji nam je omogućio da se upoznamo sa lepotama Dubrovnika, probamo lokalne specijalitete, ali ujedno i da se družimo sa kolegama novinarima iz celog sveta.

Pripreme za sajam IFA 2012 koji se odrzava u Berlinu od 31. avgusta do 5. septembra su već uveliko počele i očekuje se da će to biti jedan od najboljih sajmova do sada!
Pripremite se na vreme!

Više informacija na:  www.ifa-berlin.com

Vladimir Bubanja

© 2012 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela