Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » MWC 2024, Barselona: Xiaomi dodaje nove pametne lifestyle proizvode u svoju AIoT ponudu


Kompanija Xiaomi, prepoznatljiva po svojim pametnim telefonima i pametnom hardveru povezanim sa IoT platformom, danas je objavio globalno lansiranje svoje najnovije serije nosivih uređaja.

Uz Xiaomi 14 seriju, lansirana je narukvica Xiaomi Smart Band 8 Pro, sat Xiaomi Watch S3 i sat Xiaomi Watch 2, koji su osmišljeni tako da poboljšaju korisničko iskustvo u svakom aspektu života: sportu, zdravlju i wellness-u.

Fitnes i moda: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Narukvica Xiaomi Smart Band 8 Pro nudi unapređeno prilagođavanje preferencijama korisnika, profesionalno praćenje sportskih poduhvata, praćenje zdravstvenog stanja i druge pametne funkcije, pružajući jedinstveno iskustvo koje spaja stil sa svakodnevnim korišćenjem.

Xiaomi Smart Band 8 Pro ima novi veliki pravougaoni AMOLED ekran od 1,74″ sa nadograđenom brzinom osvežavanja od 60Hz i rezolucijom od 336×480 piksela. Ova pametna narukvica je neverovatno tanka i lagana, debljine samo 9,99 mm i težine samo 22,5 g. Ima moderan metalni okvir, a prednja strana je zaštićena staklom Corning® Gorilla® Glass Victus®.

Uređaj je takođe opremljen senzorom za svetlost koji podržava prilagodljivo automatsko podešavanje osvetljenosti ambijentalnog svetla, zbog čega ekran ostaje lako vidljiv pri različitom osvetljenju.

Kako bi olakšao njeno nošenje i ponudio moderan dizajn, Xiaomi Smart Band 8 Pro ima kaiševe koji se brzo oslobađaju sa obe strane tela trake, omogućavajući laku zamenu kaiša. Ovi kaiševi dostupni su u crnoj ili srebrnoj boji, sa širokim spektrom neobičnih materijala i boja, kako bi korisnici u potpunosti personalizovali svoj stil. Da bi se zadovoljile individualne želje, Xiaomi Smart Band 8 Pro nudi izbor od preko 200 lica sata, uključujući i opcije sa temom video igara koje pružaju nesvakidašnju zabavu.

Xiaomi Smart Band 8 Pro takođe omogućava praćenje sportskih aktivnosti na profesionalnom nivou, sa širokim izborom od preko 150 sportskih režima. Zadovoljava različite opcije vežbanja i individualne preferencije. Za ljubitelje trčanja, funkcija pametnog trčanja omogućava korisnicima da podese željenu brzinu trčanja, uz podsetnike o tempu koji će im pomoći da ostanu na pravom putu. Uređaj takođe nudi 10 kurseva trčanja, uz naučna i intuitivna uputstva. Pored toga, ugrađena 3D animacija vežbanja pruža jasne vizuelne smernice za zagrevanje i istezanje pre vežbanja, obezbeđujući bolju pripremu za predstojeći trening.

Pametna narukvica je opremljena i funkcijama praćenja zdravlja. Nadograđena novim 4-kanalnim modulom za praćenje otkucaja srca, napredna tehnologija koristi više senzora za kontinuirano praćenje otkucaja srca tokom dana, beležeći zdravstvene podatke u realnom vremenu.

Xiaomi Smart Band 8 Pro ima bateriju od 289 mAh, koja obezbeđuje 23% duži vek trajanja u poređenju s prethodnom verzijom. Uz uobičajenu upotrebu, može da traje i do 14 dana, nadmašujući svoju prethodnu generaciju za dodatna 2 dana i obezbeđujući produženu upotrebu bez čestog punjenja. Pametna narukvica uključuje i ugrađeno GNSS pozicioniranje, omogućavajući korisnicima da odrede svoju lokaciju čak i bez telefona. Štaviše, 5ATM sertifikovana Xiaomi Smart Band 8 Pro opremljena je širokim spektrom korisnih alata, kao što su glasovni asistent Alexa i funkcija „pronađi mobilni telefon“, dodatno olakšavajući svakodnevni život korisnika.

 Vreme je za stil: Xiaomi Watch S3 sat

Xiaomi Watch S3 je multifunkcionalni pametni sat klasičnog dizajna, koji može da ispuni i stilske i praktične potrebe korisnika.

Uz veliki okrugli AMOLED ekran od 1,43 inča, okvir od lake aluminijumske legure, Xiaomi Watch S3 odražava klasični dizajn sata koji je jednostavan i praktičan. Xiaomi Watch S3 nudi korisnicima novi nivo podešavanja, sa zamenljivim okvirima i kaiševima. Okretanjem maske korisnici mogu da postave i prikažu jedinstveni brojčanik za konkretnu masku na početnom ekranu. Sat takođe podržava automatsko unošenje portreta, omogućavajući korisnicima da unesu podatke sa informacijama u svoje portrete kako bi kreirali jedinstveno personalizovano lice sata pored preko 180+ besplatnih brojčanika.

Xiaomi Watch S3 pruža vrhunske performanse i poboljšano korisničko iskustvo zahvaljujući moćnom novom Xiaomi HyperOS sistemu, koji omogućava brže veze i bolju sinhronizaciju informacija. Sat se može pohvaliti izuzetno dugim trajanjem baterije koja može da traje do 15 dana, što je idealno za korisnike koji su u pokretu. Takođe brzo se puni, nudeći do dva dana korišćenja uz punjenje od samo 5 minuta. Korisnici mogu i da otključaju Xiaomi-jev drugi uređaj na Xiaomi Watch S3, sa funkcijom koja korisnicima omogućava da obavljaju personalizovane operacije samo jednom rukom. Putem različitih okreta zgloba, korisnici mogu da kontrolišu telefon, odbijaju pozive, proveravaju vreme ili slikaju.

Kada je u pitanju praćenje sporta, Xiaomi Watch S3 nudi preko 150 sportskih režima za korisnike koji mogu da biraju. Među njima, novi režimi zimskih sportova su prvi put dostupni na globalnoj verziji Xiaomi Watch S3. Korisnici mogu najbolje da iskuse režim skijanja sa poboljšanim performansama prijemne antene i poboljšanom preciznošću pozicioniranja kroz L1+L5 dvopojasni GNSS, koji obezbeđuje precizno pozicioniranje. Štaviše, nudi se 10 različitih kurseva trčanja koji pomažu sportistima različitih nivoa da optimizuju svoje performanse, bilo da imaju za cilj povećanje izdržljivosti ili sagorevanje masti.

Pametni sat takođe nudi napredne mogućnosti praćenja zdravlja, sa 12-kanalnim modulom za praćenje otkucaja srca koji meri otkucaje srca preciznije od prethodnih generacija uređaja.⁵ Uređaj dodatno uključuje funkciju praćenja spavanja. Kao zabavan dodatak, nakon nošenja sata sedam uzastopnih dana, on generiše „Sleep Animal“ koja najbolje predstavlja kako korisnik spava na osnovu 7-dnevnog obrasca spavanja.

Pametniji sa svakim nošenjem: sat Xiaomi Watch 2

Kao deo najnovije Xiaomi AIoT linije, Xiaomi Watch 2 nudi korisnicima izvanredno iskustvo kroz sveobuhvatne funkcionalnosti i elegantni dizajn.

Opremljen Google Wear OS-om, Xiaomi Watch 2 korisnicima pruža glatko i stabilno iskustvo pametnog sata. Sadrži 5 najčešće korišćenih aplikacija i podržava dodatnih 200+ aplikacija nezavisnih proizvođača, nudeči korisnicima širok spektar aplikacija. Da bi se obezbedile brze i efikasne performanse, Xiaomi Watch 2 pokreće platforma Snapdragon V5+Gen 1 Wearable. Sastavljen od dva jezgra, omogućava autonomno prebacivanje visokih performansi i nisku potrošnju energije, što obezbeđuje dugotrajan vek baterije do 65 sati pri uobičajenoj upotrebi sa baterijom od 495 mAh i velikim skladištem od 32G.

Uz elegantan i sofisticiran dizajn, Xiaomi Watch 2 ima AMOLED ekran od 1,43″ i srednji okvir od legure aluminijuma. Težine oko 37 g, ovaj pametni sat je udoban za nošenje tokom sportskih aktivnosti ili dok spavate. Pametni sat je dostupan sa crnom ili srebrnom narukvicom i nudi različite opcije neobičnih materijala kako bi se uklopio u svačiji imidž.

Xiaomi Watch 2 takođe po prvi put ima funkciju daljinskog upravljača kamere, omogućavajući korisnicima da pogledaju svoju mobilnu kameru direktno na zglobu kako bi snimili fotografije i video zapise. Ova praktična funkcija je posebno korisna za ljubitelje fotografije.

Štaviše, Xiaomi Watch 2 podržava preko 160 sportskih režima, uključujući i nove režime zimskih sportova. Može da zabeleži rastojanje i prosečnu brzinu svakog spusta, pa čak i da mapira korisnikove ski staze. Dvopojasni L1+L5 GNSS pomaže korisnicima da se precizno lociraju u snegu ili u drugim izazovnim okruženjima. Nakon partnerstva sa Strava-om, Xiaomi je proširio svoju saradnju i na Suunto za Xiaomi Watch 2. Ovo omogućava korisnicima da lako sinhronizuju svoje sportske podatke i podatke o spavanju između My Fitness-a i ovih aplikacija, obezbeđujući neprekidno snimanje podataka kada koriste Xiaomi Watch 2.

Xiaomi Watch 2 takođe nudi poboljšano i veoma precizno iskustvo praćenja zdravstvenog stanja sa svojim nadograđenim 12-kanalnim modulom za praćenje otkucaja srca. Poboljšani algoritam za praćenje spavanja integriše podatke o kiseoniku u krvi i disanju za sveobuhvatnu analizu i preciznije podatke u vezi sa zdravljem. Štaviše, aplikacija My Fitness takođe nudi intrigantnu funkciju Sleep Animals. Nakon što se nosi sedam uzastopnih dana, sat generiše „Sleep Animal“ koja najbolje prikazuje kako korisnik spava na osnovu sedmodnevnog obrasca spavanja.© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela