Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Mimaki predstavlja novu generaciju UV inkdžet štampača

Mimaki, vodeći proizvođač opreme za inkdžet ispis širokog formata predstavlja dva nova modela. Reč je o UJF-3042 MkII i UJF-6042 MkII, poslednjoj generaciji Mimaki UV flatbed štampača koji će na tržištu zameniti starije modele UJF-3042HG i UJF-6042. Novi štampači rezultat su stalnih ulaganja kompanije Mimaki u istraživanje i razvoj s ciljem kontinuiranog predstavljanja vodećih štampanih rešenja. Ovi novi modeli donose još bolju produktivnost, kvalitet ispisa i fleksibilnost od svojih vrlo uspešnih prethodnika.

Širok raspon aplikacija

Novi UJF-3042 MKII i UJF-6042 MKII štampači su za 20% brži od prethodnika. Kao i većina Mimaki štampača omogućavaju korišćenje različitih kombinacija boja, čime je omogućena štampa na različite materijale i vrlo širok spektar primene. Na primer, LUS-120 boje su idealne za ispis na mekim, fleksibilnim materijalima kao što su maske za mobilne telefone, jer se mogu rastegnuti do 170% bez pucanja prilikom pritiska ili savijanja. LUS-150 boje, koje će uskoro biti na raspolaganju za nove štampače, idealne su za unutrašnje oznake, trofeje i druge akrilne predmete zbog svog izvrsnog prianjanja na ovu vrstu podloga. LH-100 boje su savršene za aplikaciju na proizvode koji moraju da izdrže visok nivo abrazije. U kombinaciji s Mimaki PR-200 inkdžet prajmerom mogu se, takođe, koristiti za štampu na staklu, metalu i gumi – materijale na koje je inače teško štampati UV bojama. Mimaki Clear Control (MCC) providni lak – može se koristiti za dodatne efekte lakiranja u jednom ili više slojeva.

mimaki1„Vidimo da se sve veći broj naših UV štampača instalira u radnjama koje se bave proizvodnjom suvenira, u fabričkim laboratorijama i trgovačkim centrima kako bi se omogućilo stvaranje jedinstvenih, autorizovanih predmeta. Naši novi štampači će osigurati vrhunsko iskustvo korisnicima na licu mesta i učiniti ove proizvode dostupnijima. Takođe, očekujemo veliko interesovanje štamparija koje su uvek u potrazi za produktivnijim i profitabilnijim načinima za vođenje poslovanja.“ – rekao je Mike Horsten, generalni direktor marketinga za Mimaki EMEA.

Nove mogućnosti

Za povećanu produktivnost i profitabilnost štampe, UJF-3042 MKII i UJF-6042 MKII omogućavaju:

  • Štampu pri maksimalnoj brzini od 2,48 m²/h i 3,52 m²/h, odnosno poboljšanje od 20% u brzini, uz mogućnost ispisa na predmete debljine do 153 mm.
  • Napredne mehaničke funkcije s pomičnim ispisnim stolom za smanjenje vibracija, precizniji smeštaj boje i visokokvalitetan ispis na širokom rasponu predmeta i materijala.
  • Unapred definisan Mimaki Expand Color u RasterLink digitalnom interfejsu za zasićenije boje, bolje tonove i svetliju reprodukciju tonova kože.
  • Bezbrižan rad s automatskom detekcijom i čišćenjem začepljenih mlaznica, tokom kog se za zamenu koriste dobre mlaznice, što omogućava stalan ispis i smanjuje otpad zbog neispravnih mlaznica. Mimaki Circulation Technology (MCT), u pravilnim vremenskim razmacima cirkuliše belu boju kako bi se sprečilo taloženje sedimentacijskog pigmenta koje može dovesti do kvara mlaznice.
  • Potpuno prekrivena radna površina poboljšava sigurnost uz zadržavanje kvaliteta otiska, a zadržava i prašinu i druge nečistoće van sistema.

„Veoma smo uzbuđeni zbog predstavljanja ovih novih štampača na Viscomu, u Parizu, početkom septembra i odmah nakon toga u Beogradu na sajmu Grafima“, dodao je g. Horsten, „uz široki portfelj vodećih industrijskih Mimaki štampača, uključujući nedavno predstavljen UJV55-320, inkdžet roll-to roll štampač 3.2m širine, koji je idealan za signage kao i Tx300P-1800 koji daje otisak visokog kvaliteta na širokom rasponu tekstila. Imaćemo ponešto za svakoga! Verujem da Grafima nikog neće ostaviti ravnodušnima i da će ih uveriti da s novim Mimaki štampačima mogu da povećaju svoje poslovne mogućnosti.“

O kompaniji Mimaki

mimaki_2Mimaki je vodeći proizvođač štampača velikog formata kao i mašina za sečenje, namenjenih reklamnoj, grafičkoj i industriji tekstila i sportske opreme. Mimaki razvija kompletnu paletu proizvoda za svaku grupu: hardver, softver i za njih vezan potrošni materijal. Mimaki odlikuje pružanje inovativnih, visokokvalitetnih i pouzdanih rešenja i proizvoda, baziranih na vodenoj, solventnoj i UV inkdžet tehnologiji. Kako bi izašao u susret širokom spektru zahteva i potreba tržišta Mimaki obezbeđuje rešenja po zahtevu kupaca. Akcije kompanije Mimaki su na JASDAQ berzi i može se njima slobodno trgovati.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela