Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » Huawei i Leica otvorili novi Centar za istraživanja i inovacije

 ‘Max Berek Innovation Lab’ će sprovesti istraživanja i razvoj na polju novog optičkog sistema, kompjuterizovanih slika, virtuelne realnosti i proširene stvarnosti

max-berek-innovation-lab_-signing_ren-zhengfei_dr-kaufmannHuawei i Leica Camera AG su danas objavili da proširuju stratešku saradnju osnivanjem zajedničkog centra za istraživanja i inovacije .

Nova laboratorija smeštena u Leica sedištu u Wetzlar, Nemačka, će se baviti daljim razvojem optičkih sistema i softverskih tehonologija kako bi poboljšali kvalitet fotografije za širok spektar uređaja – fotografskih i mobilnih. Dodatno će se baviti stvaranjem kompjuterizovanih slika, proširenom stvarnošću (AR) i virtuelnom realnošću (VR). Pored resursa iz oblasti istraživanja i razvoja, Huawei i Leica planiraju saradnju sa nemačkim i međunarodnim univerzitetima i institucijama koje se bave istraživanjima.

Otvaranje laboratorije je rezultat vizije i podrške Ren Zhenfgeia, višeg izvršnog rukovodioca kompanije Huawei i Dr. Andreas Kaufmanna, većinskog akcionara i predsednika savetodavnog odbora Leica Camera AG.

“U budućnosti, preko 90 procenata razmene informacija će se obavljati putem razmene slika i video zapisa”, rekao je Ren Zhengfei, viši izvršni rukovodioc kompanije Huawei. “Max Berek Innovation Lab nam omogućuje još bližu saradnju sa kompanijom Leica, čiji je rezultat bolji kvalitet slika i video zapisa. Kao rezultat toga, na tržište ćemo plasirati najnaprednije inovacije kamera na pametnim telefonima i tako pružiti mnogo više našim potrošačima.”

“Osnivanjem Max Berek Innovation Lab, Huawei i Leica Camera AG proširuju obim svoje uspešne strateške saradnje i postavljaju temelje bliskoj saradnji u oblasti istraživanja i razvoja koji krči put u oblasti tehnologije fotografisanja”, naglasio je Dr. Andreas Kaufmann, većinski akcionar i predsednik savetodavnog odbora Leica Camera AG.

“Huawei i Leica dele ne samo snagu inovativnosti i godine iskustva u oblasti istraživanja, već i posvećenost pružanju najvišeg standarda. Max Berek Innovation Lab predstavlja istorijsku mogućnost ujedinjenja resursa i stručnjaka obe kompanije da prokrče put tehnologijama koje će promeniti tržišnu utakmicu”, potvrdio je Markus Limberger, operativni direktor Leica Camera AG i direktor Max Berek Innovation Lab.

Centar za istraživanja i inovacije je dobio naziv u znak sećanja na Max Bereka (1886 – 1949), nemačkog pionira u oblasti mikroskopije i izumitelja prvih Leica objektiva, dizajnera više od 20 optičkih objektiva na legendarnoj 35mm kameri koju je izumeo i napravio Oskar Barnack. Zahvaljujući izuzetnim performansama i harmonizaciji objektiva, u spoju sa Barnackovom genijalnom konstrukcijom, Leica je postigla svetski uspeh u oblasti fotografije 35mm.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela