Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » HONOR i WGSN otkrivaju tehnološke i modne trendove

Kako bi proslavili lansiranje novog HONOR 50 pametnog telefona, HONOR je pozvao WGSN i grupu stručnjaka, među kojima je i glavni dizajner kompanije HONOR, Yuan Ze, da razgovaraju o rastućim trendovima koji podrazumevaju spoj tehnologije i dizajna, kao i o ponašanju potrošača koji sve više žele da se izdvoje iz gomile u eri metaverzuma. U novom izveštaju, HONOR pruža uvid u to kako dizajnira sofisticirane uređaje kao što je HONOR 50, kako bi odražavali promenljive potrebe potrošača u 2021. godini i kasnije.

Skica_1

Zaokret ka spajanju tehnologije i mode

Tokom panel diskusije, iz WGSN-a, vodećeg svetskog autoriteta iz oblasti potrošačkih i dizajnerskih trendova, otkrivaju da postoji promena u ponašanju potrošača i nazivaju je „svakodnevnom ekstravagancijom“ – koja vidi potrošače koji se prepuštaju sve većoj želji da pobegnu od običnog i traže zadivljujuće trenutke koji podižu, povećavaju i ponovo podstiču optimizam za budućnost. „Izražajni jezik dizajna se bavi problemom homogenosti stila u tehnološkom prostoru, čineći da se tehnologija oseća više ličnijom i reprezentativnijom za naše identitete”, kažu iz WGSN-a.

Jedinstvene boje koje pomažu potrošačima da se smelo stilski izraze

U skladu sa obnovljenim pristupom beskompromisnom stilu, WGSN je otkrio da je monogramski izgled tu kako bi ostao, a potrošači prihvataju nove načine da izraze svoj stil i podignu svoje modne identitete kroz hrabri izgled. „Trenutno smo svedoci nove ere monogramske mode, sa brendovima koji koriste monograme kako bi svoje modne priče podigli na viši nivo, stvarajući veće angažovanje kod potrošača željnih da pronađu nove načine da izraze svoj stil“, navode iz WGSN-a.

U svetlu rastuće potražnje za monogramom, HONOR 50 je dizajniran u nizu zadivljujućih boja i opcija inspirisanih modnom pistom.

„Videli smo promenu u ponašanju kod potrošača koji traže nova iskustva i nove načine za samoizrašavanjem kroz svoje izbore pametnih telefona. U skladu sa ovim, želeli smo da se odmaknemo od tradicionalnih monohromatskih boja mobilnih telefona nudeći izbor jedinstvenih boja koje omogućavaju potrošačima da izaberu najbolje boje koje predstavljaju njihov jedinstveni stil i identitet”, kaže Yuan Ze, glavni dizajner u kompaniji HONOR.

„HONOR 50 razlaže pet slova i rekonstruiše ih kako bi stvorio novu i holističku sekvencu slika koja prenosi energičan i živahan vizuelni efekat. Ovaj privlačan dizajn je jedinstven za industriju pametnih telefona, inspirisan najnovijim modnim trendovima i označava iskorak od od klasičnih crnih i prigušenijih tonova u ponudi drugih brendova pametnih telefona”, dodao je Yuan Ze.

Gejming efekat: HONOR dizajni inspirisani digitalnim svetom

Pametni telefoni su sve više inspirisani digitalnim svetom, kada su u pitanju boja, materijali i završne obrade, a estetika nastavlja da postaje smelija i dizajnirana tako da ostavi uticaj, kažu iz WGSN.

„Od početka, HONOR je bio odlučan da kreira zadivljujući i moderan dizajn za potpuno novi HONOR 50, sa ciljem da se udalji od tradicionalnih boja kako bi odražavao modne i dizajnerske trendove koji se stalno menjaju. Uz pomoć potpuno nove tehnologije ’sparkle-like-diamond’, Frost Crystal boja blista i svetluca kao dijamant. Koristeći inovativnu tehniku dizajna, HONOR 50 je prošao kroz izuzetno složenu proceduru obrade, dvostruke teksture i dvostrukog premaza kao deo proizvodnog procesa, kako bi se stvorila sofisticirana tekstura. Zahvaljujući HONOR-ovom bogatom iskustvu, HONOR 50 se izdvaja od konkurenata svojim bojama i završnim obradama”, rekao je Yuan Ze.

Nastavljajući nasleđe HONOR serije integracije vrhunske estetike i tehnologije, HONOR 50 crpi inspiraciju iz klasičnog dizajna prstena luksuznih brendova nakita. Glavna kamera poseduje vanvremenski metalni prsten oko ivice, čime je postignuta savršena kombinacija faktora oblika i karakteristika.

„Ovaj jedinstveni dizajn nije bilo lako postići, jer je našem dizajnerskom i inženjerskom timu trebalo više od pet meseci da ga usavrše. Ne samo da smo morali da ubacimo ogroman modul kamere od 108 megapiksela u prsten, već smo takođe želeli da stvorimo vrhunski izgled i osećaj, koristeći savršenu kombinaciju metala, pravog stakla, polimernih materijala i tankih prevlaka dok nismo došli do konačnog dizajna”, komentariše Yuan Ze.

„Od koncepta do probne proizvodnje, za odličan dizajn je potrebno vreme. Iako je za ovo putovanje našem timu bilo potrebno oko 12 meseci, ponosni smo što smo kreirali uređaj koji kombinuje vrhunsku izradu sa nizom sofisticiranih boja i završnih obrada kako bi potrošačima pružili beskrajne mogućnosti da se ističu iz gomile”, zaključio je Yuan Ze.

Kompletan snimak panel diskusije biće dostupan na globalnom Youtube kanalu kompanije HONOR – https://www.youtube.com/c/HonorOfficial.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela