Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT Dešavanja » AMD najavljuje otvaranje centra za inženjerski dizajn u Srbiji

AMD je najavio planove za proširenje svojih istraživačko-razvojnih mogućnosti u Srbiji, sa novim centrom za inženjerski dizajn, čije se otvaranje očekuje do kraja godine. Osnovan kroz strateški sporazum sa HTEC-om, globalnom kompanijom za tehnološke usluge, novi centar za inženjerski dizajn će se fokusirati na  projekte razvoja naprednih softvera za ubrzanje inovacija u domenu AI i računarstva visokih performansi.

„Srbija je poznata po izuzetnim inženjerskim talentima  i jakim programima visokog obrazovanja, što je čini odličnom lokacijom za novi centar za inženjerski dizajn“, rekao je Andrej Zdravković, stariji potpredsednik i glavni softverski direktor u AMD-u. „Oduševljeni smo što sarađujemo sa HTEC-om, kako bismo okupili visokokvalifikovane softverske timove i time  ubrzali razvoj AI, grafike i osnovnih softverskih tehnologija za upotrebu na različitim tržištima.“

Poslednjih godina, AMD je proširio svoje prisustvo u istraživanju i razvoju u Evropi sa centrima za istraživanje i razvoj u Irskoj, Rumuniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Novi centar za inženjerski dizajn u Srbiji dodatno će proširiti prisustvo AMD-a u Evropi sa fokusom na razvoj AI okvira i mogućnosti mašinskog učenja.

„Raduje nas što ćemo raditi zajedno sa AMD-om i podržavati njihove planove da ojačaju svoju poziciju u AI inženjeringu i računarstvu u centralnoj Evropi. Naša strateška saradnja će doprineti daljem rastu tehnološkog ekosistema u Srbiji“, rekao je Aleksandar Čabrilo, generalni direktor HTEC-a.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela