Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Zvuk, dizajn i funkcija – novi muzički sistem koji evoluira, OTTAVA f SC-C70MK2

Technics je otkrio novi model Premium Class OTTAVA f SC-C70MK2. Technics je ovaj model kreirao tako što je dodatno rafinisao kvalitet zvuka, funkcionalnost i dizajn prethodnog modela SC-C70, kompaktnog sve-u-jednom sistema koji je veoma priznat na tržištu neobaveznog uživanja u muzici visokog kvaliteta.

SC-C70MK2 je opremljen vufer jedinicom od 8 cm i jedinicom kupastog visokotonca od 2 cm koji su ekskluzivno razvijeni za njega. Novi visokotonac iskombinovan je sa akustičnim sočivom čiji je oblik optimizovan kako bi pružio ekspanzivniji zvuk. Baš kao i njegov prethodnik, SC-C70MK2 ima 2.1-kanalni sistem zvučnika koji uključuje niskotonac od 12 cm. Sistem zvučnika moćno pokreću tri jedinice Technics-ovog originalnog digitalnog pojačala, JENO Engine, kako bi reprodukovali pun zvuk koji je nezamisliv za tako kompaktnu jedinicu.

SC-C70MK2 takođe je opremljen funkcijom Space Tune koja podešava kvalitet zvuka kako bi najbolje odgovarao uslovima mesta instalacije. Osim toga, ovaj uređaj ima ugrađeni mikrofon, tako da može da se koristi Space Tune Auto koji potpuno automatski postiže optimalno balansiran zvuk. SC-C70MK2 podržava širok spektar izvora muzike uključujući CD i radio, kao i striming usluge kao što je ugrađeni Chromecast, Airplay 2 i Deezer.

Ovaj sve-u-jednom muzički sistem takođe je atraktivan i prijatan sistem na pogled. Krasi ga aluminijumski gornji panel, rešetkasta prednja maska i jedinstveno ručno ležište za CD. Dizajn visokog kvaliteta tipičan je za Technics identitet. Pored srebrnog modela, takođe je dostupan i potpuno crni SC-C70MK2.

Pošto može da se pohvali čistim zvukom visokog kvaliteta, vrhunskim funkcijama i atraktivnim dizajnom koji se uklapa u svaki enterijer, SC-C70MK2 sve-u-jednom muzički sistem zadovoljiće korisnike koji ne žele da prave bilo kakav kompromis u uživanju u muzici.

 

OTTAVA ™ f SC-C70MK2 (I)

 

Remasterovan kvalitet zvuka.

Ekspanzivno i bogato zvučno okruženje.

Novorazvijene zvučničke jedinice i akustično sočivo

Jedinica vufera od 8 cm pruža znatno bolje osnovne karakteristike kao rezultat različitih poboljšanja, poput smanjene težine zvučne zavojnice, unapređenog protoka vazduha i povećane krutosti dijafragme. Vufer pruža vrhunsku reakciju i čistoću zvuka kako bi reprodukovao zvuk srednje i visoke frekvencije koji je prijatan za uho. Kupasta visokotonska jedinica od 2 cm koja je high-res-ready ima lakšu dijafragmu od svile kako bi pružila prelep, dugotrajan zvuk. Štaviše, akustično sočivo optimizovano je za novi oblik visokotonca i poboljšava ekspanzivnost reprodukovanog zvuka.

3 sistema JENO Engine

Da bi se verno reprodukovala informacija bogatih zvukova preko 2.1-kanalne konfiguracije, ugrađene su tri „JENO Engine“ potpuno digitalne jedinice pojačala. Pored iskorišćavanja izvanrednih kapaciteta za obradu ove tri jedinice i vernog pokretanja levog i desnog kanala i niskotonca, realizovan je i „Space Tune“, koji optimizuje kvalitet zvuka u zavisnosti od statusa instalacije.

LAPC

Impedansa zvučnika menja se sa svakom frekvencijom i utiče na pojačalo. Tehnologija koja poboljšava ovaj efekat je „LAPC“ adaptivni algoritam impedanse zvučnika koji se takođe koristi kod pojačala referentne klase. Frekventne karakteristike amplitude i faze pojačala se planarizuju, dok su tri pojačivačka kola povezana na svaki od zvučnika niskotonca, visokotonca i vufera kako bi se realizovala savršena impulsna reakcija.

Sistem kola sa dvostrukim napajanjem

Uobičajena napajanja koriste jedan transformator za napajanje strujom pojačala i digitalnih kola, pa ako se javi bilo kakvo kolebanje opterećanja ili ako se javi šum u kolu, to utiče na ostala kola, što rezultuje degradacijom kvaliteta zvuka. Ovaj sistem napajanja uključuje nezavisno instalirano kolo prekidačkog napajanja za pojačalo i za druga kola, što eliminiše međusobnu interferenciju, čime se smanjuje degradacija kvaliteta zvuka izazvana šumom ili fluktuacijama u napajanju. Pored toga, raspored sa zasebnim transformatorskim i pojačivačkim kolima omogućava najkraću moguću vezu kako bi se dodatno smanjio šum.

Remasterovanje

Kolo za obradu signala visoke preciznost sistema JENO Engine koristi se za proširivanje frekventnog opsega izvora Bluetooth i Internet radija, kod kojih se visokofrekventni signali uobičajeno gube zbog kompresije signala, na opseg koji je ekvivalentan CD izvoru. To eliminiše nedostatak ekspanzivnosti visokofrekventnog zvuka i gubitak zvučnih detalja u cilju poboljšavanja kvaliteta zvuka.

Realizuje optimalan zvučni prostor u skladu sa

okruženjem prostorije i lokacijom instalacije

Space Tune

SC-C70MK2 ima Space Tune Auto kako bi sa lakoćom postigao optimalno balansiran zvuk na pritisak dugmeta. Ova funkcija meri test tonove koji se puštaju preko mikrofona koji je ugrađen u SC-C70MK2 kako bi analizirao razdaljinu do zidova i efekat odbijanja. On zatim automatski optimizuje zvučno polje. Pored toga, funkcija Space Tune uključuje 3 pretpodešavanja (Slobodno, Blizu zida i Blizu ugla) radi lake postavke, a takođe nudi korišćenje aplikacije Technics Audio Center za precizno podešavanje kvaliteta zvuka prema položaju slušanja.

Udobno uživanje u većem rasponu muzičkog sadržaja i raznovrsnost mogućnosti povezivanja

Ugrađeni Chromecast

Ugrađena funkcija Chromecast podržava širok spektar muzičkih striming usluga radi lakog emitovanja iz aplikacije za pametne telefone. A pošto se podaci prenose direktno na glavnu jedinicu, nema degradacije u kvalitetu zvuka, a korisnik može da izabere iz širokog raspona muzike.

Radi sa funkcijom Google Assistant

Ako je uređaj sa ugrađenom funkcijom Google Assistant uključen u istu mrežu, Google Assistant može da se koristi za upravljanje reprodukcijom muzike i drugim funkcijama na modelu OTTAVA f SC-C70MK2. Kada korisnik nema pri ruci aplikaciju za pametan telefon ili kada su mu zauzete ruke, muzika lako može da se pusti glasovnom komandom.

Više prostorija i stereo uparivanje

Zahvaljujući više zvučnika sa ugrađenom funkcijom Chromecast, različite muzičke striming usluge mogu da se puštaju u nekoliko prostorija ili različita muzika može da se pušta u svakoj od prostorija.

Pored toga, ako koristite aplikaciju Technics Audio Center i imate još Technics uređaja koji su kompatibilni sa tom aplikacijom, možete takođe da uživate u drugim izvorima muzike u više prostorija, kao što je Bluetooth, AUX, optički ulaz, USB, Internet radio, kao i OTTAVA f SC-C70MK2 kompatibilna striming muzika.

Potpuna kompatibilnost

Osim sa CD-ovima i radijom, ovaj model je kompatibilan sa ugrađenom funkcijom Chromecast i podržava širok spektar muzičkih striming usluga. Pored toga, takođe je kompatibilan sa uslugama Spotify Connect, Deezer i Internet radio. On je takođe kompatibilan sa standardima AirPlay 2, Bluetooth Wi-Fi, mrežna reprodukcija, reprodukcija sa USB memorije i analogni/optički ulaz kako bi vam omogućio da uživate u različitim izvorima zvuka pomoću jedne jedinice. Korisnički interfejs naše iOS/Android aplikacije za pametne telefone, „Technics Audio Center App“ takođe je redizajniran, pa je još lakša za korišćenje.

Omiljena funkcija

Na glavnoj jedinici može da se postavi do 9 pretpodešavanja, kao što su omiljene internet stanice, Spotify lista i USB pesme. To vam omogućava slušanje omiljene muzike čak i bez pokretanja aplikacije.

Elegantan i vanvremenski dizajn

Prateći elegantan izgled prethodnog modela SC-C70, novi SC-C70MK2 kombinuje visok kvalitet zvuka i prefinjen dizajn. SC-C70MK2 je tamnosive boje kako bi stvorio još rafinisaniji dizajn. Pored toga, dodata je i potpuno crna varijacija. Što ga više koristite, to će se više produbiti vaše uživanje u doživljaju muzike.

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela