Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » ViewSonic VX2209 – elegantan i povoljan monitor

ViewSonic-ovi monitori više klase imaju odličnu reputaciju na domaćem tržištu, a trenutno se posebno traže vrhunska rešenja malih dijagonala i visoke rezolucije. Jedan takav monitor upravo potpisan od strane ove kompanije nosi oznaku VX2209 i specijalno je kreiran da ponudi sliku besprekorne reprodukcije boja i odlične detaljnosti. Jednostavnije rečeno VX2209 je monitor idealan za gledanje najnovijih filmova i uživanje u multimediji visoke definicije. On može da bude i sasvim solidno rešenje za igranje igrica jer koristi napredan TFT panel sa matricom koja ima odziv piksela od 5ms, ali i monitor za svakodnevni rad. Pogledajmo malo detaljnije šta sve VX2209 zna i ume…

 

ViewSonic VX2209_1

 

U fizičkom pogledu ovo je jedan od najlepših monitora na tržištu – jednostavne linije, okruglo postolje i vrhunska izrada njegove su glavne vizuelne prednosti. Iz naziva modela nije teško zaključiti da ima dijagonalu ekrana od 22 inača (vidljivo 21.5 inča), kao i da poseduje skup naprednih mogućnosti zahvaljujući kojima slika izgleda kristalno jasno sa maksimalno verno reprodukovanim bojama i vrhunsom detaljnošću. Konkretno VX2209 monitor je baziran na TFT matrici poslednje generacije (to smo već rekli) i koristi posebno osmišljeno LED osvetljenje koje troši malo energije (i do 70% manje u odnosu na slične monitore), a daje pun efekat poput skupljih rešenja čime se značajno smanjuju troškovi.

A sada da malo bolje pogledamo kvalitet slike – prema većini testova VX2209 donosi gotovo besprekornu reprodukciju boja. Čak i oni zahtevniji pigmenti poput jarke crvene i jarke zelene su prirodno reprodukovani, a detaljnost je impresivna što se posebno može videti prilikom prikaza kompleksnih fotografija. Zapravo, kada se malo bolje pogleda sve vezano za prikaz boja nije teško izvući zaključak kako kod VX2209 monitora za dobijanje vrhunske slike ključnu ulogu pored snažnog hardvera igra i odlično osmišljen OSD preko koga je moguće upravljati svim njegovim funkcijama i korigovati sliku prema potrebama korisnika. Inače, sam OSD grafički izgleda veoma komforno i poprilično je jednostavan za korišćenje.

Za kraj ove kratke priče o ViewSonic-ovom VX2209 monitoru ostaje još da kažemo kako isti raspolaže sa sasvim solidnim konekcijama i kako operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela koja je i više nego dovoljna za rad i sa najozbiljnijim multimedijalnim materijalom tj. sadržajem. Cena ovog monitora je inače maksimlano povoljna za ono što nudi zbog čega od nas dobija preporuku više. Razmislite ozbiljno o VX2209 monitoru sigurni smo da se nećete pokajati.

Cena (sa PDV-om): 12.999,00 dinara

Kontakt: WinWin, www.winwin.rs

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela