Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Thecus NAS Storage server N2310

NAS Storage serveri su poslednjih godina izuzetno popularni pogotovo za manja i srednja radna okruženja, kao i za zahtevnije kućne korisnike. Ono što je posebno zanimljivo je da su oni sve češće i jedan od glavnih izbora za veće radne grupe, bar kada je upitanju skladištenje i zaštita veće količine podataka. Kompanija Thecus u ovoj oblasti spada među ozbiljnije svetske igrače, a zahvaljujući kompaniji EWE rešenja ovog proizvođača su već par godina dostupna i domaćim kupcima. Konkretno na našem tržištu je moguće pronaći gotovo kompletnu ponudu Thecus NAS Storage server od kojih model N2310 privlači najveću pažnju zbog sasvim korektne cene po kojoj se nudi na tržištu.

 

NAS Storage Server N2310

 

NAS Storage server N2310 predstavlja bazno rešenje u ponudi kompanije Thecus, međutim iako spada među osnovne modele ovaj NAS server ima zaista impresivne mogućnosti. Pre svega on može u svoje kućište da primi maksimalno do 8TB skladišnog prostora izvedena u vidu dva HDD drajva od po 4TB (3.5″ tipa). Zatim ono što je jako važno ovaj NAS server ima odlične RAID opcije (RAID 0, RAID 1 i JBOD), kao i brojne sjajne dodatne opcije (S.M.A.R.T., Auto-rebuild, Hot-swap, Disk roaming, skeniranje loših blokova…) zbog kojih je klasu ispred sličnih rešenja na tržištu.

Od ostalih bitnih karakteristika NAS N2310 Storage server izdvajamo još integrisanu memoriju od 512MB zahvaljujući kojoj nema zastoja u pristupu informacijama čak i kada se šalje više desetina zahteva paralelno. Jača strana ovog modela krije se i u vrhunskoj kompatibilnosti sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, kao i u odličnoj aplikativnoj podršci za brzi bekap podataka. Jedina mana mu je nešto veća buka koju proizvodi kada se maksimalno zagreje jer ventilator koji hladi unutrašnjost tada prelazi na ultra brzi mod rada – međutim to traje jako kratko.

Sve u svemu Thecus-ov NAS N2310 Storage server predstavlja jedno malo, zanimljivo i komforno rešenje za brzo i lako skladištenje podataka, kao i za još brži pristup istim. Realno gledano ovaj mali server je toliko moćan da bez problema može da zadovolji i potrebe najzahtevnijih okruženja, a pritom mu je i cena u rangu do 20.000,00 dinara. Savršeno!

 

Cena (sa PDV-om): 17.399,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela