Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Thecus N4560 – NAS server prestižnih mogućnosti

Kompanija Thecus nedavno je osvežila svoju ponudu profesionalnih NAS servera modelom N4560 koji predstavlja jedno kompletno rešenje za skladištenje i bekap podataka, a zavisno od potreba pojedinca i okruženja  može predstavljati i moćan Media i Print server. Njegovu osnovu čini intel Atom SoC CE5335 (1.6GHz Dual Core) procesor i 2GB DDR3 radne memorije zahvaljujući čemu nema zastoja u radu čak i kad N4560 paralelno koristi više od deset ljudi u okruženju. Pored svega ovaj server ima i odlične žične konekcije (USB 2.0, USB 3.0, LAN…), što ga čini zanimljivim i za najrazličitije primene druge vrste.

 

Thecus N4560

 

Prema navodima proizvođača (a može se videti i sa priložene fotografije) N4560 može da podrži smeštaj do 4 HDD-a ukupnog kapaciteta do 16GB (4 x 4TB), a isti mogu da rade u različitim RAID sistemima (RAID 0, 1, 5, 6, 10 i JBOD) zbog čega ovaj model spada u jedne od najfleksibilnijih u svojoj klasi. On donosi punu podršku za rad sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa UNIX okruženjima koja se koriste kao nosioci kompleksnih radnih stanica i najmodernijih servera. Što se tiče aplikativnog dela N4560 prati solidna softverska podrška za sva pomenuta okruženja mada je moguće koristiti i neka druga rešenja što je sada već stvar izbora krajnjeg kupca – u svakom slučaju to naprednijim korisnicima puno znači.

U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu pored  visokih radnih karakteristika N4560 se izdvaja i po tome što spada među energetski najefikasnija rešenja. Primera radi ovaj server kada se uporedi sa nekim sličnim modelom (po karakteristikama) potroši i do 70% manje energije za obavljanje istih radnih aktivnosti. Zapravo, ukoliko se dobro optimizuje energetsku efikasnost N4560 servera je moguće povećati i do 80% čime se značajno smanjuju režijski troškovi – u ovom slučaju konkretno troškovi struje.

Pitanje bezbednosti je jedno od ključnih pitanja za svakog proizvođača NAS servera, a Thecus je ovaj model opremio trentno najmoćnijim softverskim alatkama koje donose punu zaštitu od bilo kakvog napada sa strane. Inače, ono što je za N4560 posebno zanimljivo je i da se odlično razume sa svim popularnim iOS i Android mobilnim platformama, tako da može da posluži i kao jedno vrhunsko rešenje za bekap informacija sa uređaja baziranih na istim.

Cena (sa PDV-om): 56.099,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela