Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Samsung HMD Odissey – najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti

Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (MR) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako podesiv, a donosi premium iskustvo virtuelne stvarnosti, sa superiornim kvalitetom slike i ekranom sa najvišom rezolucijom.

samsung_ar 1

Samsung HMD Odissey pruža izvanredan Augemented Reality doživljaj uz Dual AMOLED ekran visoke rezolucije, polje vidljivosti od 110 stepeni, AKG slušalice i ugrađeni 6 DOF za sveobuhvatno praćenje položaja.

“Samsung HMD Odyssey je headset visokih performansi koji, kao i svi naši proizvodi, donosi smislene inovacije u živote naših potrošača”, rekao je YG Choi, viši potpredsednik Odseka PC Business Team u kompaniji Samsung Electronics. “Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey vodi potrošače do same granice Windows mešovite stvarnosti, koja ih uvodi u novo iskustvo virtuelne realnosti, najbolje u ovoj industriji”.

S dvostrukim 3,5-inčnim AMOLED ekranom, Samsung HMD Odyssey donosi življe boje i dublje nijanse crne, pružajući pritom oštrije, živopisnije slike. Vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da oko sebe otkriju vrhunske doživljaje virtuelne stvarnosti.

Kada je reč o zvuku, Samsung HMD Odyssey ima sistem 360 stepeni Spatial Sound, za zvuk koji dolazi iz svih pravaca korisnikovog okruženja (complete surround), kroz premium ugrađene AKG slušalice. Korisnici mogu razgovarati i sa drugim igračima, bez potrebe za uklanjanjem slušalica, koristeći ugrađeni mikrofon.

Iskustvo Windows mešovite stvarnosti sa ovim uređajem osmišljeno je tako da korisnicima pruži najbolje iskustvo odmah nakon raspakivanja. Za razliku od tipičnih headset ekrana, nije potrebno instalirati nikakve dodatne uređaje za kretanje – dovoljno je jednostavno povezivanje sa računarom. Sa sveobuhvatnim praćenjem položaja, korisnici nisu ograničeni na jedan ograničeni prostor tokom svog doživljaja iskustva u virtuelnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom (6 DOF) senzorima koji omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje. Sa podesivim upravljačkim točkićem, Samsung HMD Odyssey je dizajniran tako da pruža udobno i podesno prianjanje.

“Uzbuđeni smo što možemo poželeti dobrodošlicu uređaju Samsung HMD Odissey u Windows porodicu uređaja za mešovitu stvarnost. Ovo je neverovatan proizvod i još jedan važan korak na putovanju mešovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Sa Samsungom HMD Odyssey, tim u Samsung je razvio kacigu Windows Mixed Reality koja će oduševiti naše obožavatelje koji žele uroniti u svet mešovite stvarnosti u prazničnom period”, rekao je Aleks Kipman, stručni saradnik kompanije Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi zajedno s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovne komande i dva kontrolora pokreta. Biće dostupan kasnije ove godine u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbine samo za SAD su počele 3.oktobra.

Specifikacije Samsung HMD Odyssey:

Samsung HMD Odyssey (headset)
Platforma Windows Mixed Reality (platforma mešovite stvarnosti)
Ekran Dual 3.5” AMOLED

1.440 x 1.600 @90/60Hz

Interfejs HDMI2.0 + USB 3.0 kabl vezan za interfejs (4m dužina)
Objektiv Pojedinačni Fresnel
Vidno polje Φ66, FOV 110º, 6.7X
IPD opseg od 60-72 mm
Kamera 6 DOF kamera x 2
Senzor Merač ubrzanja (6 osa)|Žirometar (6 osa)|

Kompas (3 ose)|Senzor blizine| IPD senzor

Akustika Podrška za 2 mikrofona | Cortana|Ugrađene AKG slušalice
Kontrole i funkcija Podešavanje jačine zvuka i IPD
Dimenzije 202 mm (š) x 131,5 mm (d) x 111 mm (v)
Težina 645g
Samsung HMD Odyssey (kontroler)
Kontrole i funkcija Tačped (koji se može kliknuti), taster za meni za Windows/taster za uključivanje kontrolera, okidač, džojstik za palac, svetlo pokazivača
Senzor Merač ubrzanja (6 osa)|Žirometar (6 osa)|

Kompas (3 ose)

Baterija AAA baterije x 2ea
Dimenzije 154,2 x 119,1 x 119,1mm
Težina 160g
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela