Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Philipsov Adobe RGB monitor dizajniran za profesionalce

MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philipsove monitore najavljuje novi 27-inčni IPS-AHVA monitor sa fabrički kalibrisanom bojom preko Adobe RGB zadatog prostora boja. Uz široku paletu Adobe RGB tehnologije, novi Philipsov monitor može reprodukovati više od milijardu boja čime se osigurava preciznost boja tokom celog radnog procesa i odgovara svim zahtevima profesionalnih korisnika.

 

272P4A_1

 

Kada se radi o grafičkom dizajnu, geofizičkim istraživanjima, digitalnoj pripremi za štampu i post produkciji, nema mesta za nejasnu reprodukciju boja jer su ravnomernost i preciznost ključni faktori u obavljanju poslova u navedenim sektorima. Držanje do standarda boja je kao govorenje istog jezika, izjavio je Thomas Schade, potpredsednik EMEA u MMD-u. Profesionalni korisnik treba da bude siguran da njegov ekran govori istim jezikom boja na svim uređajima u svakoj fazi rada. Zato novi LCD Philipsov monitor u svakom trenutku nesicrpno prikazuje čiste i živopisne boje.

PerfectKolor – standardi boja na koje se oslanjamo

Kalibrisan za precizno renderovanje boja na monitoru, 272P4APJKHB podržava 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadatog prostora boja, eliminišući proces upoređivanja boja na više uređaja. Čak, sa podešavanjem šest osi, PerfectKolor omogućava fini prikaz boja podešen prema najpreciznijim zahtevima.

Dubina boja od 10 bita

Koristeći 10 bita kako bi se verno očitala svaka boja, novi 27-inčni monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko. Rezultat toga su precizne i autentične slike, bez vidljivih prelaza ili netačne reprodukcije boja.

SmartUniformity

Promene u osvetljenju i boji na različitim delovima ekrana uobičajene su za LCD monitore. Omogućavanjem Philipsove karakteristike SmartUniformity, prikaz se automatski prilagođava kako bi se poboljšala navedena odstupanja čime se ostvaruje 95 posto ujednačenosti ekrana što je više od prosečne izmerene ujednačenosti na LCD ekranima. To je od velikog značaja za aplikacije kojima je doslednost i vernost boja ključni faktor u svakoj fazi rada kao što su fotografije i naučni prikazi.

Flicker-Free tehnologija

Zbog načina upravljanja osvetljenjem na ekranima s LED pozadinskim osvetljenjem, korisnici ponekad mogu doživeti treperenje slike. Kada se tome doda rad na aplikacijama koje su bogate detaljima, umor očiju je neizbežan. Philipsova Flicker-Free tehnologija inovativno je rešenje za regulisanje osvetljenja i smanjenja treperenja slike kako bi gledaoci imali ugodnije iskustvo rada na računaru.

Uz napredne karakteristike renderisanja boja, novi IPS-AHVA monitor je dizajniran za suočavanje s izazovima svakodnevnog kancelarijskog posla. Tome ide u prilog prisutnost web kamere i zvučnika, čista Quad HD slika u 2560×1440 ili 2560×1080 rezoluciji, ekstra širok ugao gledanja iz gotovo bilo koje perspektive i ergonomski SmartErgoBase. Dodatna pogodnost je Philipsov ekran MultiView u ultra visokoj rezoluciji preko kojeg korisnici mogu doživeti svet prepun mogućnosti povezivanja u kancelariji ili kod kuće i uživati u više izvora sadržaja na jednom monitoru. Tako se mogu uživo pratiti video vesti u malom prozoru i istovremeno raditi na najnovijem blogu ili uređivati Excel datoteke iz Ultrabooka i istovrememno pretraživati sadržaji preko kamere.

Novi Philipsov Brilliance monitor će uskoro biti dostupan na našem tržištu po ceni od:

272P4APJKHB – 799 € (PDV uključen)

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela