Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » NVIDIA VR READY program na sajmu CES 2016

Na sajmu CES 2016 u Las Vegasu kompanija NVIDIA je predstavila GeForce GTX VR Ready program. U pitanju je program namenjen krajnjim korisnicima koji omogućava kupcima da lako prepoznaju računare sposobne da pruže VR iskustvo uz pomoć GeForce GTX VR Ready značke. Kako je kompanija NVIDIA u samom centru VR ekosistema i priordno povezana sa proizvođačima HMD uređaja, developerima, PC proizvođačima, maloprodajama i krajnjim korisnicima samim tim je i logičan izbor mnogih korisnika.
NV-GF-VR-Ready-logo-blk-RGB
Kompanija sarađuje sa vodećim svetskim PC proizvođačima i maloprodajama a neki od partnera su kompanije kao Acer, Alienware, Asus, Hewlett Packard i mnogi drugi. Sa druge strane partneri u proizvodnji samih kartica su kompanije EVGA, MSI i Zotac.
U bliskoj saradnji sa developerima i HMD proizvođačima NVIDIA je definisala minimalnu specifikaciju za VR koja uključuje GeForce GTX 970 ili jači GPU za desktop sisteme ili GTX 980 GPU za notebook sisteme. Uz to biće vam potrebno i:
· VR headset
· PC sa USB 3.0 podrškom,
· CPU: Intel Core i5- 4590 ili jači model
· 8GB+ RAM memorije
· 2x USB 3.0 portova i HDMI 1.3
· Windows 7 SP1 ili noviji
Računari koji poseduju pomenute minimalne karakteristike će imati na sebi novu značku. Ona će se takođe pojaviti i na karticama od GeForce GTX 970 modela naviše.
© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela