Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Monitori koji paze na oči – Philips SoftBlue

MMD, vodeća tehnološka kompanija i brand licencirani partner za Philipsove monitore lansira nove monitore za privatne i poslovne korisnike. Reč je o monitorima sa inovativnom SoftBlue tehnologijom koja štiti i smanjuje umor očiju kod korisnika. Osim što smanjuje njihovo izlaganje plavoj svetlosti, ova tehnologija ne utiče negativno na vernost i kvalitet izvorne boje. Tako korisnici mogu istovremeno da računaju na zaštitu očiju kao i na živopisnu sliku na ekranu. Novi SoftBlue monitori za privatne korisnike (E-Line) već su na tržištu, a SoftBlue ekrani za profesionalne korisnike (P-Line) izaći će ove jeseni.

 

277E6EDAD

 

 

Pravi odgovor na opasnost od plave svetlosti

Na novu liniju monitora sa SoftBlue tehnologijom osvrnuo se i Thomas Schade, potpredsednik EMEA u MMD-u: „Ova nova tehnologija simbol je predanosti MMD-a za zdravlje i dobrobit korisnika, kao i pružanje slike vernih boja za maksimalnu produktivnost. Istraživanja pokazuju da plava svetlost na LED monitorima može oštetiti oči i negativno uticati na vid, a dodatno odmaže činjenica da korisnici provode sve više vremena ispred ekrana i neprestano izlažu oči potencijalno štetnim zracima. Nova SoftBlue tehnologija dokazano ublažava taj rizik, a sertifikovana je od strane međunarodnih organizacija za testiranje kao što su SGS laboratorija i TÜV Rheinland.“
Uklanjanje plave svetlosti u startu

Novi monitori s Philipsovom SoftBlue tehnologijom imaju potpuno svež pristup uklanjanju štetnog plavog svetla. Za razliku od metoda koje su bazirane na filterima poput stakla ispred ekrana ili anti-blue light naočra, novi Philipsovi monitori zadržavaju vernost izvornih boja. Obično filter rešenja daju primesu žute svakoj boji što u najboljem slučaju umanjuje doživljaj gledanja. U najgorem scenariju onemogućavaju pravilan rad aplikacija kod na primer medicinskih slika kojima je ključna vernost boje što u konačnici celu namenu čini beskorisnom. SoftBlue, s druge strane, ublažava uticaj plave svetlosti u startu. Eliminiše plavu svetlost na potencijalno štetnim talasnim dužinama na višem kraju spektra kratkih talasa pri čemu prebacuje vrh talasne dužine od štetnih 450 nm do 460 nm. Time se smanjuje potencijalno štetno plavo svetlo za više od 90 posto, ali bez žrtvovanja vernosti i kvaliteta izvorne boje. Na osnovu toga korisnici mogu uživati u kvalitetu slike na koji su navikli i istovremeno čuvati zdravlje očiju.

 

E-Line i P-Line: besprekorni doživljaj kod kuće i na poslu

Osim istaknute SoftBlue tehnologije, svih pet novih monitora dolaze sa impresivnim nizom karakteristika kako bi svim korisnicima omogućili idealan doživljaj gledanja. Spremni su na izazove koji se javljaju pri radu u spostvenom dnevnom boravku ili kancelarijskom okruženju s obzirom da su opremljeni s IPS-ADS panelom sa ektra širokim uglom gledanja od 178 stepeni, živopisnim slikama, 16: 9 Full HD kvalitetom u rezoluciji od 1920 x 1080 i ugrađenim stereo zvučnicima koji dodatno poboljšavaju iskustvo korišćenja ovih monitora. E-Line monitori za privatnu upotrebu dostupni su u veličinama od 21,5 inča, 23,6 inča i 27 inča i specifični su po elegantnom i tankom dizajnu koji se uklapa u svaki enterijer zahvaljujući touch postavkama. Oni takođe uključuju ekskluzivnu Philipsovu tehnologiju Suites SmartContrast koja dinamički poboljšava postavke kontrasta te SmartImage Lite koji poboljšava i prilagođava kontrast, zasićenost boja i oštrinu – sve u stvarnom vremenu i pritiskom na jedno dugme.

 

Dva monitora iz P-Line u veličinama od 21,5 i 23,8 inča dizajnirani su prema životnom stilu poslovnih korisnika. Ovi monitori, osim SoftBlue tehnologije imaju i drugu Philipsovu inovativnu karakteristiku koja smanjuje umor očiju: Philips Flicker-Free koja reguliše osvetljenje i smanjuje treperenje za što bolji rad na računaru. Uz SmartErgo bazu, novi monitori mogu se nagnuti, zakretati i prilagođavati visinu prema potrebama korisnika čime se dodatno povećava produktivnost i olakšava fizičko naprezanje tokom dugog radnog dana. Dva P-Line monitora takođe uključuju profesionalnu verziju SmartImage tehnologije s dinamičnom optimizacijom kontrasta slike, zasićenosti boja i oštrine uz posebnu Economy postavku koja značajno štedi energiju. A kako bi se još više uštedelo energije, monitori imaju integrisanu PowerSensor postavku koja detektuje ako se korisnik odmakao od stola pri čemu se automatski smanjuje osvetljenje monitora. To smanjuje troškove energije čak do 80 posto i produžava život monitora.

 

Dostupnost

E-Line 27 inčni monitor oznake 277E6EDAD, 23,6 inčni monitor oznake 247E6EDAW i 21,5 inčni monitor oznake 227E6EDSD već su dostupni na našem tržištu. P-Line monitori upotpuniće ovaj asortiman monitora ovog septembra.

 

Novi Philipsovi monitori mogu se naći po cenama od:

E-Line 27 inčni 277E6EDAD 279 EUR

E-Line 24 inčni 247E6EDAW199 EUR

E-Line 22 inčni 227E6EDSD159 EUR

P-Line 24 inčni 241P6EPJEB 309 EUR

P-Line 22 inčni 221P6EPYEB 259 EUR

 

Više informacija o Philipsovim LCD monitorima: www.philips.com/lcdmonitors

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela