Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » LG predstavio Rolly džepnu tastaturu

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, prvu prenosivu bežičnu tastaturu koja može da se savije i urola. Za razliku od drugih prenosivih tastatura na tržištu, LG Rolly keyboard (model KBB-700) ima četiri prevoja pa može da se uvije i sklopi u „štapić“ koji lako staje u džep, tašnu ili torbu.

 

LG Rolly Keyboard_Fotografija_6

 

Kucanje na Rolly tastaturi je podjednako udobno kao i kucanje na desktop tastaturi, zahvaljujući razmaku između redova tipki koji iznosi 17mm, što je samo 1mm manje u odnosu na standardne tastature. Napravljena od crne ABS plastike i izdržljivog polikarbonata otpornog na udarce, Rolly tastatura poseduje dve ručice na izvlačenje koje omogućavaju držanje smart telefona i tableta1 u uspravnom položaju. Odmotavanjem tastature pokreće se funkcija kojom je moguće povezati dva različita uređaja istovremeno, uz pomoć Bluetooth 3.0 sistema, dok je samo jedna AAA baterija dovoljna za tri meseca korišćenja.

 

„LG Rolly tastatura je samo jedan od mnogih vrhunskih uređaja koje nameravamo da predstavimo u narednim mesecima. Cilj je bio da se stvori proizvod koji će pružiti dodatnu vrednost smart telefonima i tabletima, istovremeno nudeći jedinstveni dizajn koji do sada nije viđen,“ rekao je Seo Young-jae, potpredsednik sektora za inovativne lične uređaje u kompaniji LG Electronics Mobile Communications.

 

Prodaja Rolly tastatura počeće u septembru na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a zatim i na ostalim tržištima u Evropi, Latinskoj Americi i Aziji. Cene i detalji o dostupnosti na lokalnom tržištu biće najavljeni naknadno.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela