Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » HyperX Savage memorija – da vam PC poleti

HyperX Savage memorija pretsvlja krunu rada Kingston-a na razvoju snažnih DDR3 memorijskih modula namenjenih gejmerima i entuzijastima. U ponudi kompanije je više različitih kombinacja Savage memorije (što je slučaj i sa ostalim rešenjima ovog proizvođača), a mi smo konkretno imali priliku da se družimo sa memorijom oznake HX321C11SRK2/16 koja predstavlja kit od dva modula od po 8GB (ukupo 16GB) koji rade na taktu od 2133MHz.

 

HyperX Savage

 

Osnovu HX321C11SRK2/16 memorije čine izuzetno brzi DDR3 memorijski moduli kojima je vreme latencije podešeno na tajminge od 11-12-12 pri naponu od 1.6V. Isti tokom igranja najnovijih igrica ili obavljanja nekih zahtevnih video procesa pružaju vrhunske radne karakteristike zahvaljujući kojima PC mašine rade mnogo brže, bolje i stabilnije. Ako posedujete neku dobru matičnu ploču i vešti ste sa overklokingom sa ovom memorijom možete postići između 10% i 15% bolje radne karakteristike.

Inače, Kingston je HX321C11SRK2/16 memorijski kit dizajnirao za rad sa najnovijim Intel Core i5 i i7 procesorima, kao i sa najnovijom A serijom AMD procesora, a njihova velika prednost pored vrhunskih OC mogućnosti krije se i u punoj podršci za Intel XMP, tako da korisnici mogu sa lakoćom postići najbolju optimizaciju performansi jednostavnim biranjem profila brzine, ručno naštimovanih od strane inženjera iz Kingstona.

Za razliku od ostalih HyperX memorijskih modula Savage rešenja dolaze sa crveno ofarbanim aluminijumskim hladnjacima koji dodatno ukazuju na to da se radi o vrhunskoj memoriji sposobnoj da odgovori na najrazličitije potrebe korisnika. Cena modula o kojima smo pričali sa druge strane nije previše povoljna, ali u ovom momentu predstavljaju definitivno jedan od najboljih izbora za profi desktop računare.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela