Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Epson predstavio visokokvalitetne SCARA robote i novi softver za robotiku

Dva nova robota GX SCARA kompanije Epson kao i intuitivna softverska rešenja predstavljana su na sajmu Automatica 2022 u Minhenu!

 

robots_gx-series_fg_gx4

 

Epson, vodeći svetski proizvođač robota SCARA, predstavio je svoju novu seriju robota GX-SCARA na sajmu Automatica, proširujući  svoju paletu izuzetno kompaktnih modela koji su vodeći na tržištu i dizajnirani za brzinu i preciznost. Nova serija GX4 dostupna je u dužinama od 250, 300 i 350 mm, nosivosti do 4 kg, dok serija GX8 nudi nosivost do 8kg u dužinama od 450, 550 i 650 mm. Serije SCARA GX4 i SCARA GX8 sadrže jedinstveni dizajn ruke izuzetne čvrstoće koja stvara vrlo niske odbojne vibracije i ima glatke pokrete prilikom pokretanja i zaustavljanja na svim brzinama.

Epson novim robotima proširuje svoj asortiman brzih i preciznih robota SCARA, osiguravajući svojim klijentima uvek optimalno rešenje za primene u svim industrijama. Posetioci Epson štanda bili su u prilici da vide i demonstraciju sposobnosti svakog od tih modela robota, kao i različite primere na koji način se oni mogu koristiti.

Na štandu je pažnju privlačila i nova varijanta Epsonovih posluživača delova IF240 i IF530 koji imaju i funkcije pročišćavanja. Osim toga, tu je bio i prikaz nadolazećeg upravljačkog softvera RC+ koji će podržavati specifikacije OPC UA i integraciju funkcionalnosti Industrije 4.0 kao što je prediktivno održavanje robotskih sistema.

Epsonu se na sajmu Automatica pridružio i partner MiniTec radi demonstracije kolaborativnih sistema automatizacije koji koriste SCARAFLEX rešenja. Volker Spanier, menadžer proizvodnih rešenja za Epson EMEAR, objašnjava: „Zaista volimo da učestvujemo na sajmu Automatica, to nam je bila prva prilika posle dugo vremena da se ponovno sastanemo sa klijentima licem u lice. Uz naše nove robote GX, pokazali smo i mnoga druga inovativna rešenja koja će našim klijentima omogućiti efikasnije i isplativije postavljanje proizvodnih i produkcijskih postrojenja, kao i upravljanje njima.

Roboti GX4 i GX8 kompanije Epson

Novi Epson SCARA roboti dizajnirani su kako bi maksimalno povećali produktivnost, brzinu i preciznost u skučenim prostorima i idealni su za primenu u širokom rasponu industrija, od sastavljanja automobilskih delova do doziranja i hranjenja. Obzirom na to da se mnogo zadataka sklapanja može izvršiti samo sa rukom okrenutom u jednom smeru, serija GX4 je dizajnirana sa rukom zakrivljenom ulevo ili udesno. Novi asortiman možete videti u akciji u sklopu demonstracije u kojoj se roboti takmiče u raznim  automatiziranim zadacima,  ključujući simulaciju funkcije sata koja sadrži GX4 sa zakrivljenim delom ruke i GX8 u brzim pokretima podizanja i ispuštanja.

Nova verzija softvera RC+ za upravljanje robotima

Moderna industrijska automatizacija zahteva fleksibilne i prilagodljive primene robota, ali programiranje i reprogramiranje sistema mogu biti dugotrajni zadaci koji troše mnogo resursa. Epson to rešava novom verzijom softvera Epson RC+ koji sadrži novi grafički korisnički interfejs koji se jednostavno koristi i omogućuje brzu izradu i prilagođavanje upravljačkih programa. Osim toga, podržava specifikacije OPC UA kako bi se funkcionalnost Industrije 4.0 mogla implementirati u sisteme automatizacije kompanije Epson.

Oznake:
© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela