Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Epson na sajmu Heimtextil 2017

Na Heimtextilu, Epson će prikazati svoju najnapredniju seriju digitalnih šptampača za tekstil razvijenih kako bi se zadovoljile potrebe profesionalnog tekstilnog tržišta za fleksibilnim, ekonomičnim i održivim proizvodnim rešenjima. Od početničkih digitalnih štampača namenjenih štampi malih količina do vrhunskih sistema produkcijskog nivoa, Epson pruža izbor rešenja koja kombinuju superiorni inženjering, Epsonove Micro Piezo glave za štampanje i namenska mastila.

 

monna-lisa-heimtextil

 

Po prvi put na Heimtextilu, Epson će prikazati inovativni Monna Lisa digitalni štampač za produkciju. Tokom proteklih 10 godina, štampač Monna Lisa je napravio revoluciju na tržištu digitalne štampe tekstila tako što ga je pomerio sa pionirskog nivoa semplova do pouzdanog nivoa velikih produkcija. Proizveden od strane Robustellija sa Epsonovim glavama za štampanje i koristeći Genesta® mastila dizajnirana od strane Epsona u saradnji sa For.Texom, štampač Monna Lisa je jedinstveno Totalno Rešenje za profesionalno tekstilno tržište. Dostupan u tri širine za štampu (180, 220 i 320 cm), korisnicima pruža prednost smanjenog vremena štampe, mogućnost štampe personalizovanog dizajna na bilo kojoj tkanini i jeftiniju fleksibilnost isprobavanja.

Danas se odštampa preko tri milion kvadratnih metara tkanine sa Genesta pigmentiranim mastilima: na Heimtextilu će 160-centimetarski model Monna Lisa T16 koristiti osmobojna Genesta pigmentska mastila kako bi štampao na prirodnim tkaninama za razne kućne primene na tekstilu. Posetioci će moći da vide kvalitet odštampanih tkanina koje su hromatski veoma precizne, pogodne za umnožavanje, otporne i imaju postojane boje. Dodatno, pošto štampanje na Monna Lisa štampaču sa Genesta pigmentskim mastilima ne zahteva korišćenje pare i pranje, proces štampe je veoma ekološki i u saglasnosti je pojačanim fokusom industrije na održive tehnike proizvodnje.

Epson će prikazati i povoljni štampač lak za korišćenje SureColor SC-F9200, 64-inčni model iz serije SureColor sublimacionih štampača. Ova veoma fleksibilna mašina idealna je za proizvodnju manjih i srednjih količina visokokvalitetnog tekstila i za sublimaciju zamišljenih dizajn rešenja na čvrste podloge poput kuhinjskih elemenata, stolova, šolja, pribora za jelo, vaza i podmetača za čaše. Četvorobojni štampač koji koristi UltraChrome DS mastilo sa velikom gustinom HDK crne boje, SC-F9200, ima dvojne Epsonove PrecisionCore TFP glave za štampanje kako bi se osigurali konzistentni i pouzdani rezultati sa superiornim bojama i jasnoćom. Posetioci štanda će moći da vide i desktop štampač Epson SureColor SC-F2000, za direktnu štampu na tkanini, kako proizvodi razne stolnjake, kecelje, jastuke i velike torbe za samo nekoliko minuta.

 

Epson usko sarađuje sa dizajnerima tekstila i kolegama širom sveta kako bi istražili moć digitalne štampe u sklopu modne i dekorativne industrije. Za Heimtextil, kompanija se udružila sa četiri mlada evropska dizajnera tekstila pri inicijativi ‘Design for Living’ kako bi najbolje pokazali fleksibilnost i potencijal digitalne štampe za razne tekstilne proizvode. Na štandu će biti i posebno urađena dizajnerska rešenja jednog od studenata dizajna, implementirana na nekoliko različitih tkanina i kućnih proizvoda, kako bi se pokazale velika sloboda i šansa koje Epson i Robustelli tehnologija daju dizajnerima i proizvođačima.

 

Đovani Picamiljo, Direktor Pro-Graphics prodaje, Epson Europe, izjavio je: “Izbor i prilagođavanje su ono što kućna tekstilna industrija želi danas, Epsonovi veoma svestrani sublimacioni štampači koji štampaju direktno na tkaninu dizajnirani su tako da ispune ovaj zahtev. Može se štampati na velikom izboru tkanina od vune, lana, pamuka, svile do tkanina baziranih na poliesteru, u kombinaciji sa najnovijim Epsonovim tehnologijama za štampanje tekstila, što znači da je sada moguće proizvesti visokokvalitetan, šaren i istrajan dizajn u bilo kojoj količini. Naš cilj je da damo dizajnerima, proizvođačima i prodavcima mogućnost da proizvedu kvalitetne tekstilne proizvode jeftinije i brzo u skladu sa trendovima na tržištu.”

 

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela