Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Epson L365 – do 90% uštede!

Potražnja za ozbiljnim štampačima i MF uređajima sa kontinuiranim dotokom mastila se znatno povećala poslednjih nekoliko godina i to prvenstveno iz razloga što ova rešenja nude dosta povoljniju štampu od tradicionalnih termalnih rešenja, a pritom sa njima nema zastoja u radu. Model L365 kompanije Epson primer je jednog ozbiljnog ITS MF uređaja sa kojim je moguće uštedeti i do 90% resursa…

 

L365

 

Iako je mali i lagan L365 objedinjuje sve funkcije jednog ozbiljnog multifunkcijskog uređaja (štampanje, kopiranje i skeniranje) uz mogućnost iniciranja bežične štampe. Boks sa mastilima mu je izveden sa desne strane, a rezervoari su velikog kapaciteta, tako da kada se jednom napune mogu da odštampaju ogroman broj stranica bez zastoja. Konkretno, L365 nudi brzinu štmpe od 9.2 otiska u minuti iz Draft moda, što je i neka okvirna brzina za kopiranje, dok je pri skeniranju dosta sporiji. Kvalitet štampe koji donosi L365 je impresivan i za svaku pohvalu – sve boje su lepo reporodukovane, a i detaljnost je na izuzetno visokom nivou što smo realno i očekivali obzirom da ovaj model koristi naprednu Micro Piezo glavu i operiše rezolucijom od 5760×1440 piksela.

Sa druge strane skener je tek prosečan, ali dovoljan da isprati i štampač i kopir. Isti daje dobre skenove, međutim dosta je spor i nema neke dodatne mogućnosti koje imaju napredna rešenja. To zahtevnijim korisnicima može malo da zasmeta i može da ih iritira s tim da opet treba imati u vidu da je ovo tek nešto napredniji kućno-kancelarijski ITS MF uređaj i Epson ga tako i reklamira. Proizvođač kod ovog modela u prvi plan (pored povoljne i kvalitetne štampe) ističe i njegovu lakoću korišćenja, te odlično odrađenu logističku podršku zbog koje se razume sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, kao i popularnim mobilnim okruženjima.

L365 pored svega poseduje i podršku za Epson Connect, koji korisnicima omogućava da štampaju sa bilo koje tačke na svetu jednostavnim slanjem fotografija i dokumenata na mejl adresu štampača, ili preko udaljenog drajvera za štampu. Epson Connect uključuje i iPrint aplikaciju za jednostavno štampanje preko pametinh telefona i tablet računara.

Kada se bolje analizira L365 nije teško zaključiti zašto je vreme klasičnih ink-jet štampača daleko iza nas – ušteda na svim nivoima je ogromna, a i cena održavanja je veoma niska. Na sve to treba dodati da se i mastila prodaju po krajnje razumnim cenama što je nesumljivo i najbolji Epson-ov potez. Sve preporuke!

 

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela