Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC najavljuje poslovne monitore P1 serije

Specijalista za monitore AOC najavljuje dugo očekivanog naslednika poslovne 75 serije – poslovne monitore P1 serije. U rasponu od 21.5-inča do 27-inča veličine s IPS,TN ili MVA panelom, opremljeni sa ergonomski podesivim postoljem i širokim izborom načina povezivanja uključujući postojeće (HDMI, DisplayPort) i nasleđene (DVI, VGA) ulazne standarde, P1 serija monitora je svestranija od bilo koje iz svoje klase. Kako bi poslovni prostori postali održiviji, P1 serija upotpunosti je opremljena i Energy Star 7, EPEAT Gold i TCO Displays 7 sertifikatima.

 

AOC Pro-Line_27P1_Black_Front_Leftside_Monitor

 

Tanak dizajn i brojne konfiguracije

P1 serija kombinuje najnoviju tehnologiju s praktičnim dizajnom, nudeći svojim korisnicima širok spektar karakteristika. Poslovni prostori mogu biti haotični, s potpuno novom opremom pored zastarelih delova. Monitori iz P1 serije opremljeni su standardnim ulazima poput VGA i DVI te DisplayPort (1.2) i HDMI ulazom. Bilo da se radi o starijem laptopu sa samo VGA ulazom ili novoj radnoj stanici s nekoliko DisplayPort ulaza, P1 serija može primiti signal iz više različitih izvora.

Prilagodljivost ove serije ovde ne prestaje. Pomoću ugrađenih 3.0 USB ulaza (na modelima 22P1, 24P1, X24P1, 27P1, Q27P1) većina perifernih uređaja na radnom stolu može se spojiti direktno na monitor. Pomoću pametnog rešenja za kablove dizajniranom u samom monitoru, P1 serija pomaže i u očuvanju urednosti radnog stola.

Ergonomske postavke i zdravlje očiju

Puno sati provedenih ispred ekrana može imati negativne posledice na korisnike ako se ne obraća pažnja na ergonomske postavke monitora i ugrađenu tehnologiju koja održava zdravlje očiju. Zato P1 serija monitora dolazi s ergonomskim postoljem koje je izuzetno fleksibilno sa 130 mm (na 21,5-inčnim modelima) ili 150 mm (na 23.8-inčnim modelima) mogućnosti podešavanjem visine, okretanjem za 175 stepeni i  nagibom od -5 do 35 stepeni. Zakretanje od 90 stepeni je takođe  odlična karakteristika za uređivanje teksta i stranica, programiranje i slične vertikalne formate. Monitore je moguće i odvojiti od njihovih postolja sa samo jednom tipkom (Easy Assambly) i pričvrstiti ga na odvojeni VESA stalak.

Kako bi se ublažio napor za oči korisnika, monitori P1 serije opremljeni su Flicker-Free tehnologijom, koja reguliše pozadinsko svetlo pomoću DC (Direct Current) sistema umesto PWM (Pulse Width Modulation), i Lowblue Light opcijom, koja redukuje potencijalno štetne talase dužine plave svetlosti.

Specifikacije za svačije potrebe

P1 serija zadovoljava sve potrebe, pokrivajući skoro sve poslovne zahteve.

Osnovni 22P1D model opremljen je s 21.5-inčnim TN panelom u Full HD rezoluciji. Kao jedini jednostavan model iz P1 serije, 22P1D nema DisplayPort i 3.0 USB, ali je opremljen s ugrađenim zvučnicima i ergonomskim stalkom s mogućnošću podešavanje visine od 130 mm.

Drugi model od 21.5-inča, 22P1 može se pohvaliti MVA panelom u Full HD rezoluciji s poboljšanim razmerom kontrasta i širim uglom gledanja. Ergonomsko postolje ima podesivost od 130 mm, kao i 22P1D model, ali je opremljen i s ugrađenim USB 3.0 ulazom, zvučnicima i širokim rasponom ulaza, uključujući i DisplayPort verzije 1.2.

23.8-inčni 24P1 model može se pohvaliti IPS panelom s 1920×1080 Full HD rezolucijom. Zahvaljujući ovom tipu panela, vrlo uglađeni trostrani bezokvirni dizajn takođe omogućava i postavke više monitora jedan uz drugi. Sa 150 mm, ovo fleksibilno postolje s većim monitorom ima i višu visinsku podesivost.

U nekim poslovima su monitori promera slike 16:10 poželjniji od monitora s 16:9. Upravo se time može pohvaliti model X24P1 kojima ima IPS panel s 1920×1200 rezolucijom u 16:10 formatu, s istim trostranim bezokvirnim dizajnom. Zbog svoje vertikalne veličine, ovaj model je pogodan za uređivanje velikih tabela i raznih dokumenata.

27P1 model dolazi s 27-inčnim IPS panelom u Full HD (1920x1080px) rezoluciji, a model Q27P1 dolazi s IPS panelom u kristalno čistoj  QHD (2560x1440px) rezoluciji, takođe veličine 27-inča. Oba monitora opremljena su potpuno fleksibilnim stalkom visinske podesivosti od 150 mm.

21.5-inčni modeli P1 serije – 22P1D i 22P1, biće dostupni u maju ove godine dok će ostatak P1 serije biti dostupna u junu.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela