Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC i Philips monitori ostvarili dobre rezultate na evropskom tržištu

Uprkos izazovnoj klimi na istočnoevropskom tržištu, AOC i MMD, licencirani brend partner za Philips monitore, uspešno posluju u svojoj regiji. AOC i MMD podružnice su TPV Technology Limited, najvećeg svetskog proizvođača LCD monitora.

Sa trenutno 14 posto tržišnog udela Philips monitori drže vodeću poziciju u Istočnoj Evropi dok ukupni tržišni udeo oba brenda dostiže skoro 22 posto. Philips je takođe preuzeo lidersku poziciju u 27 inčnom segmentu monitora s 15 posto udela na tržištu, a zajedno sa AOC-om poseduje skoro 24 posto tržišta u segmentu ovih velikih monitora.

 

philips
Najnovije podatke analitičke kompanije Context komentarisao je Krešo Jurak, rukovodilac prodaje za Adriatic regiju: Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je naš fokus na inovacije i kupce doneo ove pozitivne rezultate. Oba naša brenda, AOC i Philips, pružaju inovativne proizvode i rešenja koja zadovoljavaju potrebe kupaca u svim segmentima tržišta. Kombinacija naše prodaje i marketinške strategije dovela nas je do ovog uspeha koji je potvrđen ovim izvrsnim rezultatima u tržišnom udelu, dodaje Krešo Jurak.

Uspeh na ukupnom tržištu bio je propraćen vrlo pozitivnim razvojem u rastućem segmentu 27 inčnih monitora. U odnosu na treće tromesečje prošle godine, oba brenda su ponovo povećala svoj tržišni udeo u trećem tromesečju ove godine što ih je dovelo do vodeće pozicije u tom segmentu.

Naš cilj je konstantno usmeravanje tržišta prema inovacijama i učvršćivanje liderske pozicije u postavljanju trendova. Upravo zbog toga smo uložili u segment velikih ekrana i boljih rezolucija koji povećavaju produktivnost korisnika. Drago nam je što možemo videti koliko nam se strategija isplatila, zaključio je Krešo Jurak.

 

Vodeća pozicija AOC i Philips monitora u Adriatic regiji

AOC i Philips monitori nastavljaju sa snažnim pozicioniranjem u Adriatic regiji. AOC trenutno drži treće mesto nakon kojeg sledi Philips što ih zajedno dovodi do vodeće pozicije u regiji s tržišnim udelom od gotovo 25 posto. Takođe u važnom segmentu rasta su i 27 inčni monitori koji drže vodeću poziciju na tržištu.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela