Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Uskoro automobili sa pristupom Internetu

Huawei Consumer Business Group (BG) i Shanghai General Motors (GM) najavili su partnerstvo povodom proizvodnje automobila sa Internet pristupom.

 

Huawei-Logo-3

 

 

Prema sporazumu, telematsko rešenje kompanije Huawei, koje pruža usluge kao što su povezivanje uz pomoć 4G mreže, informacije o lokaciji, automatsko praćenje kretanja uz pomoć telefona, automatsko pozivanje službi za pomoć na putu, daljinsko upravljanje itd., biće unapred instalirano u nekim GM vozilima.

 

Vozila su sledeći pametni mobilni uređaj, a Huawei je usmeren na stvaranje mrežne infrastrukture kapaciteta koji će moći da podrži povezanost u svakom trenutku“, rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

 

Sa našim iskustvom i znanjima u oblasti pametnih uređaja, a kroz saradnju sa partnerima kao što je Shanghai GM, imamo za cilj da stvorimo kvalitetno iskustvo korišćenja pametnih automobila za potrošače“, dodao je Yu.

 

Shanghai GM je jedan od najuticajnijih kineskih brendova, koji u Kini proizvodi i prodaje automobile poznatih brendova kao što su Ford, Buick, Cadillac. Od početka 2015. godine ukupna prodaja, sve tri marke automobila, premašila je 10 miliona vozila. Strateško partnerstvo sa Shanghai GM označava prekretnicu kompanije Huawei i prvu značajnu implementaciju telematskog rešenja kompanije u automobilima visoke klase.

 

Prema izveštaju kompanije Telefonica, do 2020. godine 90% automobila imaće Internet pristup, što znači da će Internet mreža postati deo standardne opreme za vozila u buducnosti.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela