Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Thecus N2520 – brz, pouzdan i fensi NAS server

Nakon kraće pauze ponovo imamo priliku da se družimo sa jednim zanimljivim NAS serverom kompanije Thecus. Ovoga puta reč je o modelu N2520 koji je pomenuti proizvođač prvenstveno dizajnirao za kućnu upotrebu i male kancelarije.

N2520 se fizički dosta razlikuje od svega što smo do sada imali prilike da vidimo u ovom tržišnom segmentu, čak možemo reći da je ovo prvi fashion NAS server sa kojim smo se družili jer dizanerski gledano može da posluži i kao lep ukras u stanu, što dodatno potvrđuju brojne nagrade koje je osvojio u oblasti vizuelnog identiteta. Sa druge strane ispod njegovog prelepog oklopa krije se zaista moćan NAS server baziran na Intel Atom procesoru zahvaljujući kom nudi odlične radne performanse i maksimalnu stabilnost.

 

Thecus N2520_1

 

Za ovaj NAS storidž server kompanija Thecus je razvila niz tehnološko-aplikativnih rešenja koja ga izdvajaju od sličnih konkurentskih rešenja. Na prvom mestu mislimo na odličnu hardversku postavku na čelu sa Intel-ovim Atom procesorom (1.2GHz) i 1GB DDR3 memorije, a zatim i na vrhunsku softversku podršku koja garantuje maksimalnu bezbednost podataka i jednostavno upravljenje serverom.

Kao i svi NAS server ovog tipa tako i N2520 podržava sve aktuelne mrežne protokole i popularne RAID postavke (RAID 0, RAID 1, JBOD…) uz nezaobilaznu AES 256 bit-nu enekripciju sa kojom je bezbednost podataka podignuta na maksimlani nivou. Inače N2520 ima jako veliku upotrebnu vrednost jer može da bude skladišni (file) server, Media server, Print server, Backup server, Web server i FTP server, s tim da je naše iskustvo za ovaj model vezano kroz njegove media funkcije.

Kako je reč o relativno kompaktnom NAS serveru tako je u njega moguće inicirati maksimalno dva 3.5-inčna HDD-a full kapaciteta (od po 4TB – ukupno 8TB), što verujemo da će posebno ceniti najnapredniji korisnici. U radu se pokazao kao veoma tiho rešenje i što je još važnije troši jako malo energije tako da za N2520 možemo reći i kako je jedan od rethih Eco NAS servera. Za sada je dostupan isključivo u beloj boji, ali postoji mogućnost da se uskoro pojavi i u crnom dezenu. I to bi u kratkim crtama bio N2520 NAS server kompanije Thecus, ostaje da se još u par rečenica pozabavimo krajnjim performansama.

Već nakon par sati druženja sa Thecus-ovim N2520 NAS serverom stekli smo utisak kako je reč o jednom kompletnom kućnom i kancelarijskom rešenju koje se veoma lako može prilagoditi potrebama korisnika. Realano sa ovim modelom se dobijaju do 15% bolje radne karakteristike u odnosu na slična konkurentska rešenja i to za nešto manje uloženog novca. Topla preporuka!

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela