Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Thecus N2310 – mali NAS server odličnih karakteristika

Mali NAS serveri sve su traženija roba kako od strane manje zahtevnih kancelarijskih okruženja, tako i od strane zahtevnijih kućnih korisnika koji imaju potrebu da svoje digitalne podatke drže maksimlano bezbedno van svog računara. Kompanija Thecus lider je u ovoj oblasti i već više od 15 godina dizajnira i proizvodi najrazličitija bekap rešenja i NAS storidže vrhunskog kvaliteta. Iz aktuelne ponude NAS rešenja u ovom trenutku se posebno izdvaja model oznake N2310 koji iako bazni u portfoliu nudi mnogo toga za male pare…

 

N2310

 

N2310 je kao što smo već rekli NAS storidž koncipiran za mala radna okruženja (idealno do 5-6 korisnika) i ima prostor za umetanje dva 3.5-inčna HDD-a maksimalnog kapciteta od 2TB (ukupno 4TB) što je više nego dovoljno za jedno radno okruženje sa desetak radnika. Tu su i  neizbežne RAID opcije (RAID 0, RAID 1 i JBOD), kao i brojne sjajne dodatne mogućnosti (S.M.A.R.T., Auto-rebuild, Hot-swap, Disk roaming, skeniranje loših blokova…) zbog kojih je N2310 klasu ispred sličnih rešenja na tržištu.

Kako bi sve glatko funkcionisalo Thecus je ovaj model opremio i sa 512MB radne memorije, ali i učinio kompatibilnim sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, kao i većinom popularnih Linux distribucija. Njegova jedina mana je nešto veća buka koju proizvodi ugrađeni ventilator kada se N2310 propisno zagreje, ali na svu sreću to traje jako kratko jer cooler veoma brzo obori temperaturu na dozvoljene vrednosti. Za ovaj model Thecus isporučuje i zavidnu aplikativnu podršku kao i niz opcija za fino konfigurisanje bekapa.

Suma sumarum N2310 je jedan veoma dobro osmišljen i još bolje realizovan NAS server sasvim solidnog potencijala koji u odnosu na slična konkurentska rešenja nudi jedan viši nivo bezbednosti i nešto bolje radne karaktristike. Njegova jača strana je i odlična aplikativna podrška, kao i mogućnost lakog konfigurisanja u zavisnosti od potreba korisnika i radnog okruženja. Cenovno gledano takođe se veoma korektno pozicionira na tržištu.

 

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela