Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Testirali smo Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L – Ovo su naši utisci

Tržište je danas preplavljeno različitim Air Fryer uređajima odnosno „vazdušnim fritezama“ jer one obezbeđuju zdravo pripremanje obroka. Mi smo ovom prilikom isprobali Xiaomi Smart Air Fryer 4 Pro, koji može da zameni gotovo sve druge uređaje za pečenje hrane.

Kao što se odmah može primetiti u pitanju je veoma lepo dizajniran uređaj. Na prednjoj strani se nalazi fioka za pečenje, kapaciteta 4 litre, sa providnim staklenim delom, tako da možete da vidite kako teče taj proces. Sama upotreba uređaja je više nego jednostavna jer postoji samo jedan senzorski taster za uključenje uređaja i multifunkcionalni točkić, preko koga se biraju i aktiviraju opcije. Na točkiću je postavljen OLED displej na kome se ispisuju sve informacije. Vazduh neophodan za proces pečenja uvlači se sa gornje strane uređaja, a može da se zagreje do 360 stepeni. Zahvaljujući tome i brzoj cirkulaciji, spremanje obroka je veoma brzo, bar duplo brže i verovatno isto toliko zdravije u odnosu na tradicionalni način pripreme.

Uz sve to, Xiaomi Smart Air Fryer 4 Pro poseduje i WiFi konekciju, pa kontrola može da se ostvari i putem Mi Home aplikacije. Osim što putem nje možete daljinski (preko svog mobilnog telefona) da aktivirate proces pripreme hrane, možete da to uradite i u zakazano vreme, kao i da dobijate povratne informacije od samog uređaja. Takođe, praktična stvar je i to što se u samoj aplikaciji nalazi veliki broj recepata prilagođenih ovom načinu spremanja.

Uređaj ima pripremljene programe za različite namene, koji uključuju pune i polovične porcije. U zavisnosti od količine hrane u posudi za pečenje, možete da definišete i vreme trajanja pripreme obroka. Tokom perioda testiranja probali smo različita jela, ali najveći utisak na nas je ostavila priprema pomfrita. Poznato je da se inače pomfrit prži u velikoj količini ulja, što nikako nije najzdravija opcija. Xiaomi Smart Air Fryer 4 Pro taj posao može da završi za dvadesetak minuta i to bez ijedne kapi ulja. Dovoljno je direktno iz zamrzivača ubaciti smrznuti profit i uključiti odgovarajući mod preko kontrolnog točkića. U toku pripreme, uređaj i aplikacija će vas obavestiti kada je potrebno da izvučete posudu i malo je prodrmate, odnosno promešate, kako bi se pomfrit u njoj rastresao i da je ponovo ubacite u fritezu. I to je otprilike sve što se od korisnika zahteva. Po završetku pripreme možete po želji da posolite pomfrit koji će spolja biti hrskav, a unutra mekan kao da je ispržen na ulju.

Prijatno!

Cena: 14.990 rsd.

Kontakt: Mi Srbija

Izvor: Ictvesti.com

Specifikacije:

Kapacitet 4l
Temperatura vazduha 360 stepeni Celzijusa
Temperatura pečenja 40 – 200 stepeni Celzijusa
Snaga 1600 W
Kontrole Točkić sa OLED displejem
Povezivanje WiFi
Masa 3.9 kg
Boja Bela, sa staklenim otvorom na vratima
© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela