Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Recenzija: Prenosni prečišćivač vazduha – Respiray Wear A+

Kao što je poznato mnogi od nas su alergični na razne stvari, počev od raznih vrsta polena, prašine, buđi ili dlaka kućnih ljubimaca. Svi koji imaju neku vrstu od ovih problema znaju da alergije mogu biti prilično neprijatne u svakodnevnom životu bez obira da li imamo simptome svraba u nosu ili grlu, kijanje ili suzenje očiju.

 

Respiray 2

 

Ovaj inovativni uređaj predstavlja zgodan, nosivi prečistač vazduha koji filtrira alergene u vazduhu koji udišete. Pruža efikasnu, direktnu zaštitu gde god da krenete i može biti idealna alternativa za borbu protiv alergije. Respiray Wear A+  smiruje uobičajene simptome izazvane alergijama, uključujući kijanje, začepljenost nosa i suzenje očiju. Pruža efikasnu zaštitu od polenske groznice i drugih alergija povezanih sa polenom, pa čak i zaštitu od peruti ili sitnih dlačica kućnih ljubimaca uključujući mačke, pse, zečeve…

Princip rada je sledeći: Respiray Wear A+  usisava okolni vazduh i usmeravaj ga kroz visoko efikasan HEPA filter koji prema navodima proizvođača uklanja 99,9 % alergena iz vazduha. Filtrirani vazduh se zatim usmerava ka vašim ustima i nosu, stvarajući zonu bez alergena oko lica i time sprečava ili znatno umanjuje brige o alergijama u zatvorenom prostoru.

U poslednje vreme deluje nam da je čist vazduh postao luksuz, ali to ne bi trebalo da bude tako, navodi se u saopštenju proizvođača ovog uređaja, kompanije Respiry, čija je misija upravo to čist vazduh učini dostupnim svima. Prema podacima Svetske organizacije za alergije (World Allergy Organization – WAO), čak oko 400 miliona ljudi širom sveta je pogođeno alergijskim rinitisom izazvanim zagađivačima u vazduhu kao što su polen, grinje i buđ.  Inače, kada su u pitanju te “kućne alergije” treba imati u vidu sledeće činjenice: • Polen je uobičajen okidač za osobe sa sezonskim alergijama. Alergija je nadaleko poznata kao „peludna groznica“, a izaziva kijanje i curenje iz nosa. • Alergija na kućne ljubimce nije alergija na dlaku ili krzno životinja – zapravo je uzrokovana proteinom koji se nalazi u njihovim mrtvim ćelijama kože, pljuvački i urinu. • Alergija na prašinu je zapravo alergijska reakcija na grinje, sitne bube koje žive u kućnoj prašini. Simptomi su slični onima kod polenske groznice. • Buđ je vrsta gljivica koja proizvodi spore i ispušta ih u vazduh. Može rasti u vlažnim sredinama i na skoro svakoj površini.

 

respiray 3

 

Respiray wear A+  uređaj je veoma lagan. Teži samo 250 g, poređenja radi, to je okvirna težina  standardanog mobilnog telefona. Izuzetno je udoban za nošenje zahvaljujući ergonomskom dizajnu. U praksi se pokazalo da je u spoljašnjim uslovima najefikasniji kada nema vetra, ali je ipak najefikasniji u zatvorenom prostoru. Treba voditi računa da Respiray Wear A+ nije namenjen za upotrebu tokom spavanja.  Baterija traje u proseku oko 8 sati, a puni se pomoću standardnog USB-C kabla koji se dobija uz proizvod. Svaki filter traje 200 radnih sati, što je više nego dovoljno, a “Indikator zamene filtera” na uređaju pokazuje kada je vreme za zamenu filtera. Sve u svemu, jedan vrlo zanimljiv i prvenstveno koristan uređaj za sve koji imaju problema sa nekom od navedenih alergija.

Više informacija na zvaničnom sajtu proizvođa: www.respiray.com

Oznake:
© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela